Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı 1 haftalık koronavirüs haritasında sarı renkle gösterilen Bartın’da normalleşme hazırlıkları başladı.

Sağlık Bakanlığının Türkiye geneli için yayınladığı 15-21 Şubat’taki koronavirüs vaka sıralamasında yüzde 31 olarak gösterilen Bartın’da orta riskli sarı renkte gösterildi. Normalleşmesi beklenen 30 il arasında yer alan kentte kafeler, restaurantlar, kahvehaneler ve internet cafeler hazırlık yapmaya başladı. Kentte yaşayan vatandaşlar bugün toplanacak Bartın Valiliği il hıfzıssıhha Kurulu toplantısı çıkacak sonucu bekliyor. 1 Mart’ta normalleşme kararları alması beklenen Bartın’da işletmeler hazırlıklarına başladı.

Bartın kent merkezinde faaliyet gösteren ‘Yemen Kahvesi’ isimli işletmenin sahibi Murat Yıldırım, “Bartın Valiliğimizin aldığı kararla ve halkımızın duyarlılığı sayesinde kentimiz sarı renkte görüldü. Bizde 1 Mart’ta açılması umuduyla işletmemizde hazırlıklarımıza başladık. İşletmemiz içinde bizlere verilecek kurallara uymak için elimizden geleni yapacağız. Açılmak için umutluyuz, kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın bütün kurallara uyarak, bu durumu atlatacağımızı düşünüyoruz.”dedi.

Çay ocağı işletmecisi Orhan Toygar, “İlimizde vakaların azaldığını görüyoruz. Bu da bizleri sevindiriyor. Valiliğimizin alacağı kararlara uymak için elimizden geleni yapacağız. İşletmemizde sadece çay servisi yapıyorduk. Ama oturma mesafelerine dikkat ederek, bizde 1 Mart’tan sonra normalleşmeyi bekliyoruz. İnşallah bu virüsü hep birlikte üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz.”dedi.

Editör: TE Bilişim