Hamile olduğu için aşı yaptırmayı erteleyen Aysel Şentürk, Havva Cağcağ ve Meral Demiroğlu, bebeklerini kucaklarına alamadan Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Acılı eşleri, doktorların anne adaylarına aşı olmaları yönünde uyarıda bulunması gerektiğine dikkat çekerek, “Aşı konusunda gebelerin kafasındaki karışıklık giderilmeli ve aşı yapmalarıyla ilgi net bilgi verilmeli’ dedi.

Delta varyantı anne adaylarının Kovid-19’un ağır geçirmesine hatta ölümüne neden oluyor. Delta’nın etkisiyle özellikle son haftalarda hamile ölümleri daha sık görülmeye başlandı. Uzmanlar, 3 aydan sonra hamilelerin aşı yaptırması gerektiğini söylüyor. Sağlık Bakanı Koca da gebelerin kovid 19’a yakalanma riskinin arttığına dikkat çekerek “Gebelerimizin aşı olmalarında bir tereddüt olmaması gerektiği bir kere daha bilim kurulumuzca ortaya konmuştur” açıklaması yapmıştı. Ancak koronavirüs vakalarında riskli gruplardan arasında yer alan anne adayları, aşı yaptırıp yaptırmama konusunda kararsız. Hayatını kaybeden birçok gebenin de çeşitli kaygılar nedeniyle aşı yaptırmadığı belirtiliyor. Aşı olmayan Meral, Havva ve Aysel de çocuklarını kucağına almadan Kovid-19 nedeniyle hayata gözlerini yuman o kadınlardan üçüydü. Üçü de aşı yaptırmayı doğumdan sonraya bırakmıştı. Milliyet’e konuşan Meral, Havva ve Aysel’in eşleri aşı olun çağrısında bulundu.

Bartın’ın Ulugeçitkadı köyünde yaşayan, 7 aylık hamile Meral Demiroğlu, Kovid-19’a yakalandıktan sonra hastaneye yatırıldı. Yoğun bakımda tedavi gören Demiroğlu’nun bebeği, sezaryenle alınarak kuvöze kondu. 4 çocuk annesi Demiroğlu ise tüm müdahalelere rağmen 15 Eylül’de hayatını kaybetti. Hamile olduğu için aşı yaptırmadığı öğrenilen Meral Demiroğlu’nun eşi Birol Demiroğlu, “Biz ailece aşılıydık, aşı karşıtı falan da değildik. Sadece gebelik döneminde aşının uygun olmayacağını düşündük. 2 ay sonra da normal doğum gerçekleşecekti ve doğumdan hemen sonra eşim de aşı olacaktı. Böyle olacağını bilmiyorduk. Keşke aşılı olsaydı. Özellikle gebe kadınlara, doktorların aşı olmaları yönünde uyarıda bulunması gerekiyor. Bizim doktorumuz bu yönde bir şey demedi. Eşimi kaybettikten sonra kanadım kolum kırılmış gibi oldum. Hâlâ kabullenmiş değilim. Lütfen aşı olun. Dört çocuğum annesiz kaldı. Bir parçamı kaybettim” dedi.

Editör: TE Bilişim