Zonguldak-Bartın yolunda son dönemde sürekli yaşanan ve ölümle sonuçlanan trafik kazalarının ardından acaba hangi yetkililer sorunun özüne inip çözüm için kafa yoruyor. Özellikle Esenyurt – Akmanlar ve yakın bölgesinde yaşanan acı olayların son bulması için yol hataları ne zaman giderilecek.
Z HABER olarak daha önce yaşanmış olayları hatırlatarak alınması gereken tedbirler konusunda yetkilileri göreve davet etmiştik.
Bir kez daha hatırlatıyor ve sorunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

HANGİ SİYASETÇİ ÖLÜNCE YAPILACAK?
Son kaza 3 Ekim sabahı yaşandı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da içinde bulunduğu MHP otobüsü Esenyurt mevkiinde kaza yaptı. İlk belirlemelere göre 2 kişi vefat etti, 3’ü ağır 11 de ağır yaralı var. Feci kazada Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç de hayatını kaybedenler arasında. Diğer isim ise Selen Gıda’nın sahibi Murat Sevilmiş. Bartın Belediye Başkan Cemal Akın yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bugüne kadar; “Bu yolda yaşanan sorunu görmek için bir milletvekilinin ölmesi mi gerekiyor?” sorusu az kalsın gerçek oluyordu.

YOLDAKİ SORUNU BÖYLE ANLATTI
Her kazada elbette en çok nedenlerin başında sürücü hataları geliyor ancak buz pistine dönen asfaltta sürücü hatalarına bile gerek kalmıyor. Mazhar Enginel isimli vatandaş ise bu bölgenin sorununu; “Orada ben de otobüsle kaydım. Yol yağmurda jilet gibi oluyor. Büyük araçların direksiyon hakimiyeti şoförlerin elinden gidiyor. Valilik el atıp yeniden asfalt yapmadıktan sonra kazalar bitmez. Hele kış döneminde çok daha feci kazalar yaşanabilir” sözleriyle dile getirdi.

Editör: TE Bilişim