Ziraat Bankası Kredi Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Ziraat Bankası kredili mevduat hesabı açmak isteyenler en yakın Ziraat Bankası şubeye gidebilir. Bununla birlikte Ziraat Bankası kredi mevduat hesabı ve tüm işlemler online olarak da yapılabilir.

Ziraat Bankası Kredi Mevduat Hesabı İçin Gerekli Koşullar Neler?

Ziraat Bankası üzerinden kredili mevduat hesabı açmak isteyenler için aranan şartlardan bir tanesi bankanın müşterisi olma şartıdır. Banka müşterisi olmayanlar en yakın Ziraat Bankası’na gelerek müşteri olabilir.  Bankanın istediği diğer şartlar şöyledir:

  • Minimum olarak 1 tane otomatik ödeme isteğinde bulunulmalıdır.
  • Bankada yer alan kredi değerlendirme notu yüksek olmalıdır.
  • Maaş alınması gerekir.
  • Reşit olunmalıdır.

Banka kredi notuna bakarken diğer yandan da aylık gelir miktarını inceler. Aylık kazancın ne kadar olduğu ve varsa diğer ek gelirlerin miktarı bordrolar ile belgelenmelidir. Tüm belgeler hazırlandıktan sonra banka şubesine iletilir ve değerlendirme süreci başlar. Değerlendirme sürecinde olumsuz ya da olumlu yanıt müşteriye mail ya da telefon aracılığı ile iletilir.

Ziraat Bankası Kredi Mevduat Hesabı İçin İstenen Evraklar Neler?

Müşteriler Ziraat Bankası üzerinden açılan kredili mevduat hesabı için öncelikle kimlik belgesi istenir.  Bununla birlikte gelir durumunu gösteren belge istenir. Taşınmaz mülkten gelir elde edenler kazançlarını da belgelendirmelidir.  Ziraat Bankası istediği tüm belgelerin hazır olması hailinde başvuru sürecini başlatır. Belgelerde yer alan bilgilerin doğruluğundan emin olunmalıdır. Verilen tüm bilgilerin sorumluluğu bilgiyi beyan edene aittir. Değerlendirme sürecinde her bir belge incelenir. Yanlış bilgi beyanında bulunanların başvuruları geçersiz sayılır.

Ziraat Bankası Kredi Mevduat Hesabı Hangi Kanaldan Açılır?

Ziraat Bankası müşterileri kredi mevduat hesaplarını dilerlerse online olarak açabilir. Bunun için internet bankacılığı ile birlikte mobil bankacılık da kullanılabilir. Müşteri şifresi ile her iki yerden de giriş yapıldıktan sonra “hesap açma” sekmesi ile işleme başlanır. Ardından bilgiler girilir ve işlem tamamlanır. Kredili mevduat hesabına başvurmak isteyenler ATM’leri de değerlendirebilir. Tüm Ziraat Bankası ATM’leri üzerinden başvurular kabul edilir. Bununla birlikte müşteri temsilcisi numarasından da mevduat hesabı ile ilgili işlemler yapılabilmektedir. Bankanın çağrı merkezi telefon numarası 0850 220 00 00’dır.

Ziraat Bankası Kredi Mevduat Hesabında Hangi Özellikler Mevcut?

Ziraat Bankası kredi mevduat hesabı ile müşteriler para çekme işlemlerini her zaman gerçekleştirebilir. ATM’ler ile yapılan işlemlerde günün her saatinde ihtiyaçlar karşılanabilir. Bununla birlikte müşteriler müşteri destek hattı üzerinden de hem bireysel hem de kurumsal bankacılık ile ilgili işlemleri çok kolay gerçekleştirebilir. Ayrıca bankanın sahip olduğu mevduat ürünleri, yatırım ürünleri ve diğer tüm ürünler hakkında da gerekli bilgiler banka tarafından sağlanır.

Müşteriler hem banka şubelerinden hem de telefon üzerinden istedikleri desteğe 7/24 erişim hakkına sahiptir. Ziraat Bankası talebe göre sigorta imkanı da sunar. Müşteriler diledikleri zaman kendilerine hayat sigortası yaptırabilir. Sigorta ile olası riskler karşısında önlem alınır ve problemlerin yaşanması halinde masraflar sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ziraat Bankası kredili mevduat faizleri de banka tarafından belirlenir. Değişen faizlerin güncel bilgisi bankanın mobil uygulaması üzerinde yer alır. Müşteriler uygulamaya giriş yaptığında faizleri ve dövizler ile ilgili tüm bilgileri detaylı bir şekilde görüntüleyebilir. 

İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık ile hesaplar arasında para da yollanabilir. Para göndermek için EFT, havale ya da virman yapılır. Uygun gönderme işlemini seçtikten sonra müşteriler hem kendi hesabına hem de başka birinin hesabına mevduat yollayabilir. Havale işlemleri aynı gün içinde gerçekleşirken EFT işlemleri mesai saati geçtiğinde ilk iş gününde yapılabilir.

KAYNAK: bankacılar