Vakıfbank BES nasıl iptal edilir? Her işveren sigortalı için bireysel emeklilik hesabı açma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu hesapta birikmiş olan tutar emekliliğe hak kazandığında sigortalıya ödenir. Ancak çalışanlar dilerlerse BES üyeliklerini iptal etme hakkına da sahiptirler. Peki bu durumda Vakıfbank müşterileri ne yapabilir?

Vakıf BES Nasıl İptal Edilir?

İlk kez 2017 yılında yürürlüğe giren zorunlu BES uygulaması, 45 yaş altı tüm Türk vatandaşlarını kapsamayı hedefliyor. İşverenler, bu kapsamda yer alan tüm çalışanları için BES hesabı açmakla yükümlüdür. BES hesabı açılan kişilerin maaşlarından her ay belirli bir miktar kesilerek otomatik olarak BES hesaplarına aktarılır.

Bu sistemde en az 10 yıl kalanlara devlet, toplam birikimlerinin %5'i oranında katkı sağlıyor. BES için maaşlardan yapılacak kesinti %3'tür. BES'e katılım zorunludur. Ancak çalışan dilediği zaman bu sistemden ayrılabilir. Bireysel Emeklilik Sistemi'nin bazı avantajları olsa da birçok çalışan maaşlarından herhangi bir kesinti istemediği için iptal etmenin yollarını arıyor.

Vakıfbank BES havalesi SMS ile iptal edilebilir. Ama burada önemli olan iptal sürecindeki kesintilerin ne kadar olacağı. İptal etmenin de avantajları ve dezavantajları vardır. Sizler için tüm detayları tek tek araştırdık ve bu sayfada bir araya getirdik.

Vakıfbank BES havalesi SMS ile iptal edilebilir. Ama burada önemli olan iptal sürecindeki kesintilerin ne kadar olacağı. İptal etmenin de avantajları ve dezavantajları vardır. Sizler için tüm detayları tek tek araştırdık ve bu sayfada bir araya getirdik.

Vakıf emekliliği BES'in iptali için birçok alternatif bulunmaktadır. Ancak bundan önce emeklilik sürecinizin ne kadar ilerlediği önemlidir.

Yani ilk 2 ay içinde caymak isterseniz bunun için cayma hakkınızı kullanmanız gerekir. BES emeklilik süreniz 2 ayı aştıysa iptal etmeniz gerekir. Bu iki süreç birbirinden farklıdır. Aşağıdaki başlıklarda bu iki işlemin detaylarını ve nasıl iptal edebileceğinizi anlattık.

Vakıf Emeklilik Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? (İlk 2 Ay)

İlk 2 ay içerisinde BES'i iptal etmek isterseniz, para çekme işlemi yapmalısınız. Para çekme işlemleri, iptallerden daha hızlı ve kolaydır.

Bireysel emeklilik süreniz iki ayı geçmemişse Vakıf Emeklilik müşteri hizmetlerini arayıp cayma hakkınızı kullanmak istediğinizi söylemeniz yeterlidir. Veya Vakıfbank internet şubesinden iptal edebilirsiniz.

İptal işlemleriniz, para çekme işlemleri için herhangi bir belge istenmeden anında gerçekleştirilir. Para çekme talebinde bulunduğunuzda işleminiz 10 iş günü içerisinde onaylanarak hesabınıza yatırılacaktır. Üzerinden iki aydan fazla zaman geçtiyse aşağıdaki adımları gözden geçirmeniz gerekir.

Vakıf Emeklilik Bes Nasıl İptal Edilir? (İlk 2 Aydan Sonra)

Bireysel emeklilik süreniz 2 aydan fazla ise iptal etmeniz gerekir. İptal işlemi için genel olarak aşağıdaki belgeler istenmektedir.

İstek formu bırakın (Örnek Form)

Kimlik fotokopisi

Hesap durumu

Ancak bazı internet şubeleri bu belgeleri talep etmemektedir. İlk 2 aydan sonra yapılan iptaller 20 iş günü sonunda teyit edilir.

Vakıfbank BES Nasıl İptal Edilir?

Otomatik Katılım Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkışla ilgili bir önceki başlığımızda Ziraat Emeklilik Cayma Hakkı kullanım yöntemlerini inceledik. Bu yazımızda Vakıf Emeklilik BES Otomatik Kayıt Sistemi'nden (OKS) cayma hakkını kullanarak iptal etmek isteyen katılımcılara sunulan BES'ten çıkış yollarını anlatacağız. Vakıf Emeklilik Otomatik (zorunlu) Bireysel Emeklilik iptali için aşağıda belirtilen yöntemler dışında dilekçe vb. Farklı yöntemler olsa da iptal yöntemlerinde kullanıcılar için pratik olan kestirme yolları seçmeye çalıştık.

SMS İle Para Çekme/İptal

Vakıf Emeklilik bes iptali için ilk kısayolumuz SMS ile ayrılmak. Kısa bir mesaj ile çıkış işlemini başlatmak için; “VEML” boş TC Kimlik No boş “CAYMA” doğum tarihi (gün.ay.yıl) yazılarak 4933'e SMS gönderilmelidir.  Burada dikkat edilmesi gereken nokta, doğum tarihi yazılırken bilgiler arasında boşluk bırakılması ve araya nokta konulmasıdır.

Örnek: VEML 55555555555 ÇEKİM 01.01.1985

Otomatik BES Robotunu Kullanarak Çıkış Yapmak

Vakıf emekliliği, SMS vb. kullanımlar için otomatik BES cayma hakkı. Bir bildirim aldıktan sonra web sitesine girdiğinizde sağ alt köşede yer alan Otomatik BES Robotunu göreceksiniz, üzerine tıkladığınızda sohbet başlat butonu çıkacaktır.

Bu butona tıkladığınızda sohbet penceresine benzer bir pencere açılacaktır. Size nasıl yardımcı olabiliriz vs. bazı bilgiler var. Bu ekrana “otomatik BES çekme hakkı” yazıp gönderdiğimizde, Otomatik Bireysel Emeklilik avantajları hakkında bazı bilgiler verilecek ve yine de otomatik BES'ten çıkmak istiyorsanız TC Kimlik numaranıza benzer bir cevap alacaksınız. Bu aşamada TC Kimlik numaranızı yazarak çıkış işlemini başlatıyorsunuz.

İnternet Şube / Mobil Şube İle İptal

Vakıf Otomatik Bireysel Emeklilik'ten internet şubesi ve mobil şubeyi kullanarak da çekim talebinde bulunabilirsiniz. Vakıf Emeklilik Mobil Şube uygulamasına veya İnternet Şubesi'ne giriş yaparak ilgili menü altındaki sekmeden Otomatik BES para çekme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Telefonla Para Çekme

Vakıf emekliliğinde cayma hakkının kullanılması için bir diğer yöntem de telefondur. Otomatik BES için kurulan 0 850 222 9 657 numaralı telefonu arayarak veya 444 9 237 veya (0850) 222 9 237 Vakıf Emeklilik Çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Vakıf Emeklilik için geçerli ek bir iletişim yöntemi Whatsapp'tır. Vakıf Emeklilik, TC kimlik numarası gibi kişisel bilgilerin bu iletişim kanalı üzerinden gönderilmesi konusunda uyarıda bulunur. Dolayısıyla buradan iptal/cayma işlemi yapılamasa bile diğer kanallardan firmaya ulaşamayanlar whatsapp iletişim numarası ile iptal süreci hakkında bilgi alma, durum sorgulama vb. işlemleri gerçekleştirebilirler.

Vakıfbank BES İptali Hakkında Sıkça Sorulan Sorular:

Bes Çekilme Süreci Nedir?

Bireysel emeklilik talebiniz başladıktan sonra 2 ay içerisinde iptal edilecek ise bu bir para çekme işlemidir. Para çekme işlemleri hızlı ve evrak gerektirmeden yapılır.

İlk 2 Aydan Sonra Para Çekilebilir Mi?

İki ay sonra yaptığınız para çekme işlemine İptal denir. İptaller daha uzun sürer ve genellikle bazı belgeler gereklidir. (Bu belgeleri yazımızın detaylarında yazdık.)

Para Çekme İşleminde Para Ne Zaman İade Edilir?

Cayma hakkınızı ilk iki ay içinde kullanırsanız, iadeniz 10 iş günü içerisinde hesabınıza yatırılacaktır.

İptalde İade Ne Zaman Yapılır?

İptallerin iadeleri ortalama 20 iş günü içerisinde hesabınıza yatırılır.

İşten Çıkınca Otomatik BES İptal Edilecek Mi?

İşinizi bıraksanız bile otomatik BES iptal olmaz.

Vakıf Emeklilik BES Para Çekme İşleminde Para Kesintisi Var Mı?

Cayma hakkınızı ilk iki ay içinde kullanırsanız para kesintisi yapılmaz.

Vakıf Emeklilik BES İptalinde Para Kesintisi Var Mı?

Halkbank BES İptali Nasıl Yapılır? 2023 Halkbank BES İptali Nasıl Yapılır? 2023

Bireysel emeklilik sisteminden 2 aydan fazla ayrılmak için "Gecikmeli Geç Giriş Ücreti" kesintisi yapılır.

İzin Talep Formunu Nasıl Gönderebilirim?

Bu, şirketler arasında farklılık gösterebilir. Bazı firmalar bunu posta ile talep ederken, bazıları faks ile talep etmektedir.

İzin Talep Formunu Nereden Alabilirim?

Yukarıda vermiş olduğumuz Vakıf Emeklilik müşteri hizmetlerini arayabilir ve e-posta adresinize göndermelerini isteyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim