İş Bankası BES İptali Nasıl Yapılır? İş Bankası BES İptali Nasıl Yapılır?

Hangi Şartlarda Kredi Talepleri Onaylanmaz?

Bankalar, kredi talep eden kişilerin kredi taleplerine cevap verirken ilk olarak kişilerin kredi notlarına bakarlar. Kredi notu; o güne dek kullanılmış kredilerin ödemelerinin zamanında yapılıp yapılmadığı, kredi kartları borçlarının düzenli ödenip ödenmediği, kefil olunan kredilerin ödemelerinin yapılıp yapılmadığı, kişi hakkında ödenmemiş borcu nedeniyle yasal takip başlatılıp başlatılmadığı gibi finans hareketleri neticesinde ortaya çıkan bir nottur.

Kredi notu ne kadar yüksek olursa kredi çekme ihtimali de o derece yüksek olmaktadır. Kredi notu düşük olan kişilerin kredi çekme ihtimalleri de o ölçüde azalmaktadır. Kredi talebinizin onaylanmasının en temel nedeni, daha önceki kredi ya da kredi kartı borçlarınızın ödemelerini zamanında yapmamanız ve bu nedenle yasal takibe girmiş olmanızdır.

Kredi notu yanında kredi onayı için dikkat edilen bir diğer nokta da, kişilerin gelirleridir. Kredi talep eden kişiler mevcut gelirlerini beyan etmelidir. Aylık geliri ile kredi ödemeleri arasındaki fark çok az ise, krediniz istediğiniz miktarlarda onaylanmayabilir.

Krediniz Onaylanmazsa Ne Yapmalısınız?

Kredi başvurunuz gerek kredi notunuzun düşüklüğü, gerek aylık gelirinizin yeterli görülmemesi, gerek birden fazla kredi kullanımı ve başvurusunda bulunmanız gerekse de yanlış beyanda bulunmanız gibi çeşitli nedenlerle onaylanmayabilir. Kredi talebinizin neden onaylanmadığını bankanızdan öğrenerek, onaya mani olan şartları ortadan kaldırmanız gerekmektedir.

Kredi notunuzun düşük olması nedeniyle kredi talebiniz onaylanmıyor ise, kredi notunuzu yükseltmeniz gerekmektedir. Bunun için;

-Ödenmemiş kredi borcunuz varsa hemen ödemelisiniz.

-Ödenmemiş kredi kartı borcunuz varsa borcunuzu asgari tutar olmayacak şekilde yapmalısınız.

-Ödemekte zorlandığınız borçlarınız için ise, bankalar ile anlaşma ve yeniden yapılandırma yoluna gitmelisiniz.

Borçlarınızı zamanında ödemeniz ve mevcut ödenmemiş borçlarınızı kapatmanız, kredi notunuzun yükselmesini sağlayacak ve kredi talepleriniz bu sayede daha kolay onaylanacaktır.

Gelir düşüklüğü nedeniyle onaylanmayan kredileriniz için, bütçenize daha uygun miktarlarda kredi talebinde bulunabilirsiniz

Ayrıca, krediniz bir banka tarafından onaylanmamış olsa dahi, bir başka bankanın şartlarını karşılıyor olabilirsiniz. Bu nedenle farklı bankalardan da kredi talebinde bulunabilirsiniz. Her banka farklı kredi notlarına göre kredi taleplerini cevaplamaktadır.

Editör: TE Bilişim