Bazıları kredi kartsız yapamaz, bazıları ise nakit paranın yerini hiçbir şey tutmaz der. Kredi kartı kullanmak için en önemli sebepler nedir? Tüm bu soruların cevaplarını sizin için bu yazımızda cevaplandırmaya çalıştık.

Kredi Kartı Güvenilir mi?

İnternet üzerinden alışverişin yaygın olduğu bu dönemde kredi kartına sahip olmak insanlar için bir gereklilik haline gelmiştir. Kredi kartı başvurusu yapmadan önce herkesin aklına ''Kredi kartı güvenilir mi?'' sorusu gelir. Kredi kartı başta internet alışverişleri olmak üzere mağaza ve market alışverişlerinde de kullanılır. Kartınızın şifresini başkalarıyla paylaşmadığınız ve kartınızı kaybetmediğiniz sürece gayet güvenlidir. Kartınızı kaybetmeniz durumunda kartın şifrenizi bilen kötü niyetli insanların eline geçmesi izniniz dışında işlemler yapılmasına sebebiyet verebilir.

Neden Kredi Kartı Kullanmalıyız?

Evet, güvenli olduğunu da öğrendik peki neden kredi kartı kullanmalıyız? Banka kartı veya nakit para ile işlerimizi halledebiliriz, neden kredi kartı kullanmaya ihtiyaç duyalım? Hadi hep birlikte kredi kartı kullanmanız için 4 ikna edici nedene göz atalım.

1. İnternet alışverişinde kurtarıcınız olsun. Aktif hizmet vermekte olan internet sitelerinde ödemeler çoğunlukla kredi kartı ile olur ve başka seçenek bulunmayabilir. Birçok ödeme seçeneğinin bulunduğu siteler de mevcuttur ancak çok az sayıdadır. Çok beğenip almak istediğiniz bir ürünün satıcı sitede kredi kartı harici ödeme seçeneği olmadığını görüp üzülmeniz muhtemeldir. Bu nedenle bir kredi kartına sahip olarak bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

2. Bütçe planlamanıza yardımcı olur. Kredi kartı yaptığınız tüm alışverişlerin kaydını tutar. Yiyecek, kıyafet, eğlence, eğitim gibi hangi alanda ne kadar para harcadığınızı hesaplar. Gelirinizi ve harcamalarınızı planlamak veya o ay tasarruf yapmak istiyorsanız sizin için çok faydalı olabilir.

3. Kredi kartı taksit imkanı sağlar. Kullanan çoğu kişinin en sevdiği özellik olan taksitlendirme sayesinde borcunuzu daha uzun bir vadeye yayarak yavaş yavaş ödeyebilirsiniz. Bu ayrıcalık, diğer ödeme yöntemlerinin aksine maddi durumunuzdaki ani dalgalanmaların sebep olacağı sıkıntılar için yardımcı olabilir.

4. Kampanyalardan yararlanın. Kredi kartı kullandığınız süre boyunca size ekstra puanlar kazandırır. Bir süre sonra biriktirdiğiniz bu puanlar ile çeşitli kampanyalardan ve özel indirimlerden faydalanabilir hatta ücretsiz ürünler satın alabilirsiniz.