Birçok kişinin kabusu olan bu ihtimal uzak gibi görünse de, günlük hayatta gerçekleşmesi muhtemel. Bazen de kullanmadığımız bir kredi kartı kaybolabilir. Cüzdanda olmadığını da çok geç anlarız. Kredi kartı kullanımı arttıkça, kart sahiplerinin mağduriyeti her gecen gün arttığı aşikârdır. Kredi kartı kaybolursa ne yapmalıyım?

Hızlı Olun
Kartınızı bulamıyor ve nerede olduğunu hatırlamıyorsanız, ihtimaller zinciriyle karşı karşıyasınız demektir. En iyi ihtimalle kaybolmuştur. Kötü niyetli kişilerinde eline geçmesi de olasılık dahilindedir. Bu durumda hemen bankanızın müşteri hizmetlerini aramalısınız. Kayıp çalıntı bildirimine bağlanmak çok kolaydır. Kredi kartı kullanımını kapattırın. Bu, kartı artık kimse kullanamayacak demektir.

Yenisini İsteyin
Kart kapandıktan sonra bulsanız bile kullanamazsınız. Bu sebeple bildirim yaparken yenisini istediğinizi mutlaka belirtin.

Ya Çalındıysa
Kredi kartınızın çalındığından şüpheleniyorsanız, bildirim yaptığınız andan sonraki harcamalardan sorumlu olmazsınız. Eğer ki siz bildirim yapana kadar harcama yapıldıysa bile son 24 saat içindeki harcamalara itiraz etme hakkiniz var. Suç duyurusunda bulunun ve kartınızın çalındığına dair bir tutanak tutturun. Bankalar sizden ispat niteliğinde bu belgeleri isteyebilir. Çalıntı durumunda kart limitinizin yüksek olması mağduriyetinizin artmasına neden olacaktır bunu unutmayalım.

Nasıl Önlem Alabilirim?
Bu şekilde çalınma ve kayıplara karşı birtakım basit önlemler alabilirsiniz.
-Limitinizi düşük tutun.
-Kullanmasanız bile arada bir kontrol edin.
-Harcamalarınızın telefona bildirim olarak gelmesini isteyin.
-Uzun ve karışık bir şifre kullanın.(Bankalar bazen bunu öne sürüp sorumluluğun sizde olduğunu iddia edebiliyorlar.
-Harcama yaptıktan sonra kredi kartınızı almadan, cüzdanı cebinize koymayın.
Bu tarz önlemler tam olarak engellemese bile mağduriyetinizin azalmasına yardımcı olur.