Vereceğimiz kredi çekme yöntemlerini kullandığınızda çok kolay bir şekilde bankadan kredi çekebildiğinizi göreceksiniz. Öncelikle neden kredi çekemediğinizi ve kredi çıkmıyor sorununun nedenini bulmak için sizin durumunuzu inceleyelim ve size göre bir kredi çekme yolu bulalım.
 

Kredi Notunuz Ne Durumda?

Kredi çekemeyen kişilerin genelde en büyük sorunu kredi notlarının çok düşük olmasıdır. Bankalar kredi notu düşük kişilere kredi çıkartmazlar. Bu durumdan kurtulmak isteyenler öncelikle kredi notlarını yükseltmeleri gerekmektedir. Peki sizin kredi notunuz ne seviyede ve bu sizin kredi çekmenize engel mi?

Kredi notunuz; 0-699 arası ile kredi çekemezsiniz

Kredi Notunuz; 700-1099 arası ise kefil ve gelir belgesi ile kredi çekebilirsiniz

Kredi Notunuz; 1100-1499 arası ise sadece gelir belgesi ile kredi çekebilirsiniz

Kredi Notunuz; 1500 Üstü ise o zaman internet üzerinden gelir belgesiz de kredi çekebilirsiniz.
 

Kredi Notum Yüksek Ama Kredi Çekemiyorum 2021

Sahip olduğum Findeks kredi puanım yüksek ama yine banka kredi vermiyor diyorsanız o zaman tek bir sorun kalmaktadır. O da kredi limitinizin dolu olmasıdır.

Hiçbir banka gelirinin %80’ninden fazlasını kredi taksitlerine ödeyen kişilere kredi onayı vermez. Bu kişilerin kredi limitleri dolu olduğu için ancak kefil ile kredi başvurusu yapmaları gerekmektedir.
 

Bankadan Kredi Çekemeyenler İçin Alternatif Yollar

Para bulmak için tek yol banka değildir. Banka dışında kredi çekebileceğiniz ve acil para bulabileceğiniz yerler vardır. Bunların başında senetle kredi veren faktöring firmalar bulunmaktadır. Günü gelmemiş senet ya da çek sahibi iseniz hemen bir faktöring firma temsilcisine giderek aynı gün içinde acil para bulabilirsiniz. Faktöring firmalar, sizden gelir belgesi ya da sicil durumunuzu sormazlar. Sadece bir senet ve çek risk endeksine bakarlar ve çekin sahibi sorunsuz biri ise o zaman size komisyon karşılığında kredi verirler.
 

Banka Dışında Kredi Veren Yerler

Bankalardan kredi çekemeyen kişiler, bankalar ile aracılık anlaşması yapan bazı özel finans kurumlarına başvuru yaparak kredi çekebilirler. Kredi çekebilmek için öncelikle aracı olan finans kurumu ile biz sözleşme yapılması ve ön ödeme isteniyorsa bunun verilmesi gerekmektedir. Birçok firma, kredi çıkarttıktan sonra sizden ödeme istemektedir.

Bu firmalara siz yetki veriyorsunuz ve istediğiniz para miktarını söylüyorsunuz. Bunlar da sizin adınıza bankadan kredi çekiyor. Banka size kredi vermese de bu firmaların aracılığında kredi vermektedir. Siz de firmanın komisyon ücretini verdikten sonra kalan parayı alıp daha sonra da taksitler halinde borcunuzu ödüyorsunuz.
 

Telefon Üzerinden Senetle Kredi Veren Yerler

Telefon satın alıyor gibi yapıp senetle kredi çekebilirsiniz. Bunu yapan ve birçok firma vardır. Bunlar; İstanbul, Ankara Merkezli çalışıp, senetle telefon satan firmalardır. Bu firmalar, senetle telefon satışı yapmalarına rağmen telefonları elden teslim etmezler bunun yerine elden nakit para verirler. Sizde telefon parasını veriyormuş gibi yapıp aslında çekmiş olduğunuz mini kredinin ödemesini yapmış oluyorsunuz.

Kredi çekemiyorum acil para lazım diyenler için bazı para bulma yollarını kaleme aldık. İnternet üzerinden ön ödeme talep edenlere karşı uyanık olunuz. Kredi için ilk başvuru yeriniz her zaman bankalar olsun.

Editör: TE Bilişim