Birikmiş borcun geri ödenmesi zorsa veya yeni kredinin faiz oranı mevcut kredinin faiz oranından düşükse, genellikle kredinin yeniden yapılandırılması gerekir. Bu iki durum tamamen farklıdır, bu nedenle ikisini ayrı ayrı düşünmek en iyisidir.

Safranbolu'da Turizm Haftası kutlamaları başladı Safranbolu'da Turizm Haftası kutlamaları başladı

 Borç Geri Ödemesi Zor Olduğunda Kredi Yapısı

 Bir krediyi geri ödemek için kredi almak zor olabilir. Bu süre sadece 12 ay ile sınırlandırılırsa, yeniden yapılanmaya gerek kalmadan sadece küçük ayarlamalar ile sorun çözülebilir. Ancak bu süre birkaç aydan uzun sürerse, sorunsuz bir şekilde geri ödemeye devam edebilmeniz için kredinizi nasıl yeniden yapılandıracağınızı düşünmeniz gerekir.

Zamanında kapatılamayan borçlar kredi notlarını olumsuz etkileyecek, zamanında çözülemeyen ödeme sorunları ileride zorlaşacaktır. Bu duruma düşerseniz, yeniden yapılandırılan kredinin faiz oranı yerine geleneksel bir bankadan ihtiyaç kredisinin faiz oranından yeniden borç almak zorunda kalacaksınız.

Aslında yasal işlem yapılmadan önce ödeme sorunlarının çözülmesi ve çözüm bulunması önemlidir. Yapılacak ilk şey, toplam mevcut borcunuzu hesaplamaktır. Borcunuzu kredi kartına, ihtiyaç kredisine ve belki kredili mevduata eklemek, hesaplamalarınızda ek / tek hesap olarak anılır. Borcunuzu her ay ödeyemiyorsanız, tek bir ödeme sorunu çözmeyebilir.

 Borcunuzun tamamı için daha ucuz bir bankadan yeni ihtiyaç kredisi alabilir, eski borcunuzu ödeyebilirsiniz. Bu nedenle, yönetmek ve geri ödemek için yalnızca bir krediniz var. Ancak aldığınız yeni kredi ödemelerinin zorunlu aylık ödemeler olmadığını unutmayın. Ayrıca yeni kredinin peşinat ödemesi tamamlanana kadar yeni borca ​​girmemeye özen göstermelisiniz. Örneğin, yeniden açılmış bir kredi kartının limitine ulaşırsanız kurulum da çalışmayabilir. Krediyi borçla ödediğinizi her zaman hatırlamakta fayda var. Kendinizi yeniden inşa ederek borcunuzu ödemeyi kolaylaştırdınız.

 Yukarıda tartışıldığı gibi, borçların yeniden yapılandırılması herkes için kolay bir süreç olmayabilir. Başka bir bankaya olan borcunuz nedeniyle banka size yeni bir kredi vermek istemeyebilir. Bu durumda, o bankanın her bankasında borç yeniden yapılandırmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca, bankanız size ek bir kredi değil, mevcut kredinizi yeniden yapılandıran bir kredi verdiğini düşünecektir. Hedeflerinizi doğru bir şekilde anlatarak şube personelini ikna etmeniz gerekebilir. Hedefinizin, sorunlu müşteriler haline gelmeden önce borcunuzu ödemek olduğundan emin olun.

 Faizler Düşerken Yeniden Yapılandırma

Kredi aldıktan sonra, piyasa faiz oranları önemli ölçüde düşerse, "Keşke biraz daha bekleyebilseydim" diye düşünebilirsiniz. Kredinin bulunduğu bankaya giderek hesap talep edebilir veya kredinizi yeni bir faiz oranı ile değiştirebilirsiniz. Ama ne yazık ki, bankalar kredinizi yenilemek zorunda değiller.

Ayrıca, tüm yeniden düzenleme sizin için işe yaramaz. Bu durum başınıza gelirse, yeni bir kredi ödemenizin size ne kadara mal olacağını hesaplayın ve bu kredi değiştirme sürecinin lehinize olup olmadığını belirleyin. Eğer kârlıysa, seçtiğiniz bankadan yeni bir kredi ile kendiniz yapabilirsiniz. Almış olduğunuz kredi kalan krediyi kapatmaya yeterlidir.

 Konut kredileri için yeniden yapılandırma süreci biraz farklıdır. Böyle bir kredi ile ödeme maliyeti çok daha fazladır. Sadece yeni kredinin maliyeti değil, aynı zamanda eski krediyi geri ödemenin maliyeti. Bu konfigürasyonda tahakkuk eden faiz geliri, ödenen giderleri aşmalıdır. Bu işlem için bir avantaj sağlar.

Tüm bunlar göz önüne alındığında kurulum faydalı ise aynı bankadan veya farklı bir bankadan kolaylıkla yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim