Kredi kartı almak günümüzde, geçmiş yıllara kıyasla oldukça kolay. Fakat tabi ki yerine getirilmesi gereken şartlar bulunuyor. Kredi puanınızın iyi olması, sabit bir gelirinizin olması, önceki kredi/ kredi kartı ödeme geçmişiniz ve benzeri konular bankalar tarafından ilk dikkate alınan unsurlardan birkaçı. Tabii bu unsurlara birebir uyum sağlamasanız dahi kredi almanız olağan. Doğru bankaya ve doğru şekilde başvuru yapmanız yeterli.

Vakıfbank BES İptali Nasıl Yapılır? Vakıfbank BES İptali Nasıl Yapılır?


Sabit Geliri Olmayanlara Kredi Kartı Veren Bankalar


Öğrencilik durumu haricinde, işsiz konumunda olan ya da çalışsa dahi sabit bir geliri olmayan kişiler için de bankaların farklı seçenekleri bulunuyor. Akbank, Ziraat Bankası, Şekerbank, Odeabank, Garanti Bankası, TEB, Anadolu Bank ve benzeri belli başlı bankaları işi olmayan kişiler için farklı kampanyaları bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda, kredi puanınızın yeterli olması, size kefil olabilecek kişilerin bulunması veya teminat olarak gösterebileceğiniz kayıtlı mallarınızın bulunması gerekiyor. Bu şekilde daha kolay kredi kartı alabilirsiniz. Tabii bunlar olmasa dahi, bazı bankalar belli sınırlara kadar maaş bordrosu şartı olmadan kullanıcılarına kredi kartı sağlayabiliyor. Detaylı bilgi için ya da dönemsel kampanyalar hakkında bilgi edinmek için, belirtilen bankaların web sitelerini kullanabilir ya da çağrı merkezleri üzerinden kısa sürede bilgi alabilirsiniz.


Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılmalıdır?


Kredi kartını kolay bir şekilde almanın ilk yöntemlerinden biri internet başvurularıdır. Sizden istenen formu eksiksiz doldurduktan sonra, kısa sürede yanıt alacaksınız. Bu aşamadan sonra gereken belgeleri e- mail ya da şube yoluyla teslim etmeniz de istenebilir. Ardından kısa sürede de başvuru tamamlanır, sonucu size bildirilir. Başvuru aşamasında bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamış olmanız son derece önemli. Eğer kredi puanınız iyiyse ya da geçmiş kredi kartı ödemeleriniz düzenliyse, yüksek oranda ilk seferde kredi kartı alabilirsiniz. Kartın türünü, mesleğinize, öğrencilik durumunuza, gelir şeklinize göre seçebiliyorsunuz. Aynı şekilde üst limit sınırını ya da geri ödeme planı gibi detayları da sizin istekleriniz doğrultusunda seçebiliyorsunuz. İnternet bankacılığının yanı sıra, mobil uygulama, şube ya da çağrı merkezini de başvuru kanalı olarak kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim