İş bankası BES iptali nasıl yapılır? İş Bankası bireysel emeklilik hizmeti birçok İş Bankası müşterisi tarafından tercih edilmektedir.

İş bankası BES iptali nasıl yapılır? Bireysel emeklilik hizmetinden haberdar olmayan vatandaşlarımızın öncelikle İş Bankası ile iletişime geçerek bu sistem hakkında bilgi almaları gerekmektedir.

Bireysel emeklilik sistemi ülkemizde genellikle ihmal edilen bir sistemdir. Aslında oldukça gerekli olan ve uzun vadede birçok alanda rahatlık sağlayan bu sistem, özellikle güvenilir bir kurum ile yapıldığında kesinlikle olumlu bir geri dönüş sağlamaktadır.

Bunun için vatandaşların birçok bireysel emeklilik hizmet şirketi ile iletişime geçerek öncelikle bireysel emeklilik nedir gibi soruları yanıtlaması gerekmektedir. Daha sonra bu kişiler kendilerine en uygun hizmeti veren kurum ile yollarına devam edebilirler.

Kolay Kredi Kartı Veren Bankalar ? Kolay Kredi Kartı Veren Bankalar ?

Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir?

Bireysel emeklilik sistemi, uzun bir çalışma hayatını geride bırakan bireylerin emeklilik döneminde finansal açıdan çok daha rahat yaşam sürmelerini sağlayan bir sistem olmaktadır. Bireysel emeklilik kapsamında emekliler, geçmişte kazanmış oldukları ek gelirleri kullanarak tüm kamu güvenlik sistemlerinden ve ek kalemlerden yararlanabilmektedir.

Bireysel emeklilik sistemi ülkemizde çoğu kişinin ihmal ettiği bir durumdur. Bu sistemin temel amacı emeklilere uzun vadede kendi birikimleri doğrultusunda ek gelir sağlamaktır. Bu sayede bireyler yaşlılıkta maddi sıkıntı yaşamak zorunda kalmazlar. Bu özelliğinden dolayı bireysel emeklilik sistemi son derece işlevsel ve önemli bir sistemdir.

İş Bankası Bireysel Emeklilik Sisteminin Ayrıcalıkları Nelerdir?

Vatandaşlar bu hizmeti veren firmalar arasından en avantajlı teklifi veren firma ile iletişime geçerek çok daha kaliteli hizmete sahip olabilmektedir. Bu alanda hizmet veren her firma farklı özelliklere sahiptir. İş Bankası, müşterilerine sunduğu bireysel emeklilik sistemi hizmeti ile en çok tercih edilen kurumların başında gelmektedir.

İş Bankası, diğer kurumlardan farklı olarak müşterilerine uzun vadeli gelir sağlamakta ve bu sistemi devlet teşvikleriyle desteklemektedir. Bu sayede vatandaşların tasarruf yaparken zor durumda kalmasına veya cüzi miktarlarla bu sistemin devamlılığını sağlamasına gerek kalmıyor.

Yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda bu hizmetten memnun kalmayacaklarına kanaat getirilen müşteriler, İş Bankası bireysel emeklilik iptal formunu doldurarak bu hizmetten vazgeçebilmektedir.

İş Bankası Bireysel Emeklilik Sisteminden Kimler Yararlanabilir?

Bu emeklilik hizmetinden yararlanabilecek kişilerin özellikleri İş Bankası tarafından belirlenir:

Medeni hakları kullanma kapasitesine sahip olmak

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Bireysel emeklilik sisteminde emekliliğe hak kazanabilmek için en az 10 yıldır sistemde olmak,

56 yaşını doldurmuş şartları belirlendi.

Bireysel Emeklilik'te Otomatik Kayıt Nedir?

İş Bankası bireysel emeklilik sistemi otomatik katılım, 45 yaşını doldurmamış ve Sosyal Güvenlik Kurumu veya Emekli Sandığı bünyesinde çalışan İş Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılmalarını sağlayan bir sistemdir. Bu nedenle otomatik kayıt son derece pratik bir hizmettir. İş Bankası tarafından otomatik katılımdan yararlanabilecek vatandaşlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

18 yaşından büyük olmak

45 yaşından küçük olmak

Sosyal Güvenlik Kurumu veya Emekli Sandığı çalışanı olmak

Bu hizmetten yararlanırken kişinin kazancının %3'ü katkı payı olarak ödenir. Otomatik katılım adı altında çalışanların sisteme girmeleri için %25 devlet katkısı ve 1000 Türk Lirası ek devlet katkısı sağlanacaktır.

Bireysel Emeklilikte Devlet Katkısı Nedir?

Bireysel emeklilikte devlet katkısı bu sistemi çok daha kullanışlı hale getiriyor. Bu avantajdan yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle müşterisi oldukları kurumun devlet katkısı hizmeti olup olmadığını öğrenmeleri gerekmektedir.

Devlet katkısı temel olarak, bireysel emeklilik sistemi için düzenli biçimde ödediğiniz katkı payına devletin eklediği %25 miktarı ifade eder. Bu oranların öğrenilmesi bireysel emeklilik maaşının hesaplanmasını çok daha kolay hale getirir. Bu katkı sayesinde tasarruf etmek istediğiniz paraya çok daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Bu katkı, yıllık asgari ücretin %25'ine tekabül etmekle birlikte, bir üst sınır ile güvence altına alınmıştır.

Bireysel Emeklilik Sistemlerinde Güvenlik Nasıl Sağlanır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bireysel emeklilik sistemi sağlayan birçok devlet ve özel kuruluş bulunmaktadır. Bu şirketlerin çoğu, farklı niteliklerde bireysel emeklilik hizmetleri sunmaktadır.

Bireysel emeklilik şirketleri ve İş Bankası tarafından yürütülen bu faaliyetler ve emeklilik yatırımları:

Türkiye Cumhuriyeti Emekli Müsteşarlığı,

Emeklilik Gözetim Merkezi

Sermaye Piyasası Kurulu

Aktüeryal Denetim

Bağımsız Dış Denetim

Şirket İç Denetim Unsurları

Adı geçen kurumlar düzenli olarak gözden geçirilir. Bu durumda, emeklilik sonrası kaynağınız güvenle hesabınızdadır.

Grup Emeklilik Nedir?

Grup emeklilik, fonksiyon olarak bireysel emeklilik sisteminden farklı özelliklere sahiptir. Grup emeklilik sistemi, etkisini grup gösterebilir. Bu emeklilik sisteminde, bir grup emeklilik planına göre düzenlenen ve ilgili şirketin katılımcılarını içeren bir emeklilik sözleşmesidir.

İşveren grubu sözleşmesi ise sponsor kuruluş ile şirket arasında iş sözleşmesine dayalı olarak ve müşterilerin kazançları doğrultusunda imzalanan ve katkı payı bu sponsor kuruluş tarafından ödenen bir emeklilik türüdür.

Bireysel Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bireysel emeklilik sistemi kapsamında aldıkları hizmetleri düzenli olarak takip etmek isteyen kişiler, İş Bankası Bireysel Emeklilik birikim sorgulamaları için aşağıdaki web sitelerini kullanabilirler. Bunlar:

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği

Emeklilik Gözetim Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı

Sermaye Piyasası Kurulu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı

Borsa İstanbul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigortacılık Müdürlüğü'dür.

Vatandaşlar bu kurumların internet siteleri üzerinden bireysel emeklilik sorgulaması yapabilirler. Bu sayede İş Bankası bireysel emeklilik sorgulamanızı kısa sürede yaparak olası sorunların önüne geçebilirsiniz.

Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi İptal İşlemi Nedir?

İş Bankası bireysel Anadolu Hayat emeklilik sistemi iptal işleminin adımları şu şekildedir:

Kişi, bireysel emeklilik sistemine dahil olduğunu, sistemden ayrılmak istediğini öncelikle bireysel emeklilik şirketine bildirmelidir. Kişi bu bildirimi tercihine göre telefon, faks, e-posta veya posta yoluyla yapabilir.

İlgili bireysel emeklilik şirketi; Kişinin iptal talebi üzerine ayrılık bilgi formu, ayrılık talep formu ve hesap ekstresi gibi belgeleri kişiye gönderir. Bu kargo işlemi 5 iş günü içerisinde yapılmaktadır.

Kişi, kendisine gönderilen belgeler arasından izin talep formunu doldurmalı ve ardından formu imzalamalıdır.

Kişi tarafından doldurulan ve imzalanan ayrılık talep formu; Bireysel emeklilik sistemine dahil olduğu şirkete geri gönderilmesi gerekmektedir.

Bireysel emeklilik şirketi; İmzalı izin talep formu alındığında 20 iş günüdür. Bireysel emeklilik şirketi, bireyin otomatik bireysel emeklilik sistemi hesabında birikmiş parasının ve bu süre içinde devlet katkısı hesabındaki tutarın tahsil edilmesini sağlamalıdır.

İş Bankası BES Telefonla Nasıl İptal Edilir?

İş Bankası'nın zorunlu BES'ini telefonla iptal etmek isteyen vatandaşlarımızın 0850 724 55 00 numaralı telefonu aramaları gerekmektedir. Arama sonrasında size kişisel bilgileriniz ve ne yapmak istediğiniz sorulacaktır. BES iptal işlemini başlatmak istediğinizi söyleyerek süreci başlatabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim