İnternetten Online Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Bireysel ve ticari kredi alımları zaman geçtikçe daha çok talep edilmektedir. Bu nedenle, bankalar, kullanıcılarının daha kolay bir şekilde kredi başvurularını yapabilmesi için, farklı yöntemler sunmaktadır. Şubeden başvurunun yanı sıra, mobil uygulamadan, web sitesinden, ATM’den ya da çağrı merkezinden başvuru yapmak mümkün. Daha kısa sürede hızlı sonuç alınmasından dolayı da internet başvurusu son dönemlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Başvuru için seçmiş olduğunuz bankanın online sistemlerinden yararlanabilirsiniz.

Mobil Uygulama Üzerinden Kredi Başvurusu
Kredi başvurularınızı online ortamda gerçekleştirmek istiyorsanız seçeneklerden biri de mobil uygulamalar. Günümüzde hemen her bankanın mobil uygulaması hem iOS hem de Android telefonlar için uygun. Uygulamayı telefonunuza ya da tabletinize indirdikten sonra kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabiliyorsunuz. Eğer daha önce hiç online işlem yapmadıysanız bankanızla görüşerek şifre almanız gerekebilir. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra menü çubuğunda yer alandan başvurular kısmından kredi başvurularınızı tamamlayabilirsiniz. Bankanın kayıtlı kullanıcısıysanız kişisel bilgilerinizi girmeden doğrudan işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Web Sitesi Aracılığıyla Kredi Başvurusu
Kredi başvurularınızı, ticari ya da bireysel fark etmeksizin bankanızın web sitesi üzerinden de gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunun için eğer bankanın müşterisiyseniz, müşteri numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapıp, mobil uygulamada olduğu gibi başvurular kısmından kredi türüne göre işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bankanın müşterisi değilseniz, kredi türüne göre seçim yapıp, sitede yer alan formu doldurabilirsiniz. Web sitesi üzerinden yapılan başvurularda aynı zamanda, kredi hesaplaması da yapabiliyorsunuz. Eğer yüksek meblağlarda kredi talebiniz varsa online işlem sizin için yetersiz olabilir. Bu gibi durumlarda direkt şubeyle görüşme yapmanız gerekebilir.

Online Kredi Başvuru Hesaplaması
Kredi başvurularında bankaların limitleri ve faiz oranları değişiklik göstermektedir. Aynı şekilde işlem süreleri de buna göre farklılaşıyor.  Vade sayısı ortalama olarak 36- 48 ay şeklinde olsa da maksimum 12 ay sunan ya da 120 aya kadar kredi veren bankalar da bulunuyor. Konut kredisi, taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi şeklindeki kredi seçeneklerine göre de imkanlar değişebilir. İhtiyaç kredisi alacağınızı varsayarsak, faiz oranları %1,35 ile %2,05 arasında değişkenlik göstermekte. Vade sayısı ile 3 ile 36 ay arasında değişmektedir. 50 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisini 36 ay vade ile aldığınızı düşünürseniz, aylık ortalama ödeme tutarı 1850 TL civarında olacaktır. Başvuru hesaplamalarını online olarak mobil uygulamalardan ya da web sitesi üzerinden ‘kredi hesaplama’ alanından gerçekleştirebiliyorsunuz. Kredi puanınıza ve ödeme seçeneklerinize göre kredi hesaplamalarında farklılıklar olabilir.

Editör: TE Bilişim