Kredi ile taşıt almak günümüzde yaygınlaşan bir durum oldu. Kredi notu kredi almaya uygun olan vatandaşlara, hemen hemen her banka taşıt kredisi vermektedir. Üstelik bu durum sadece sıfır araçlar değil ikinci el araçlar içinde geçerlidir. Taşıt almak isteyen vatandaşlar ise bu imkanlardan kolaylıkla yararlanıyor. Vatandaşlar bütçesini zorlamadan aydan aya taksit ödeyerek araç sahibi olabiliyor.

Ancak ikinci el taşıt kredilerinde bankaların yaş sınırı merak edilen konular arasındadır. Bankalar avantajlı faiz oranları ile sunmuş olduğu kredi imkanlarından yararlanmak için bazı şartlar gereklidir. Bu şartlar bankadan bankaya değişkenlik göstermektedir. Ancak hemen hemen bankaların yaş oranı 8’dir. 8’ yaş üstü araçlara çoğu banka kredi vermeyebilir.

Araba yaşı kaç olmalı?

Bankaların ikinci el taşıt kredilerinden yararlanmak için bazı şartlar vardır. Taşıt kredisi başvurularınızda banka, kredi notunuza, gelirinize mevcut borç durumunuza bakar. Tüm bu koşullara uyumlu olanlara taşıt kredisi verilir. Peki, bankalar kaç yaşında araçlara kredi verir?

İlk olarak şunu belirtelim ki bu durum tamamen bankanın inisiyatifine kalmış bir durumdur. Bazı bankalar sadece 5 yaşa kadar kredi verirken bazıları 10 yaşa kadar kredi verebilmektedir.

Birçok banka ikinci el araç için kredi vermektedir. Aldığınız aracın yaşı burada en önemli etkenlerden biridir. Bu durum bankalara göre değişkenlik gösterir. Örneğin ING Banka’da kefilsiz olarak 8 yaşa verilen kredi Akbank’ta kefilsiz maksimum 5 yaşa verilmektedir. Garanti Bankası’nda ise kefille 10 yaşa kadar çıkabilmektedir.

İkinci El Taşıt Kredisi İçin Gerekli Şartlar

Kendinize ve alacağınız araca en uygun krediyi bulmak için detaylı bir araştırma yapmanız gerekir. Bazı bankalar daha uygun şartlara daha uygun kredi verebilir. Araştırmalarınız sonucu bankayı bulduktan sonra gerekli evraklarla başvuru yapabilirsiniz.

Bu tarz kredilerde her bankanın kendine özgü kuralları vardır. Faiz oranı düşük bir bankadan kredi çekmek sizin için çok uygun olacaktır.

Taşıt kredisinden yararlanmak isteyen bir kişi öncelikle en az 18 yaşında olması gerekmektedir. Bunun dışında kredi notu yüksek olmalı ve krediyi ödeyebilecek gelirini olmasıdır.

Editör: TE Bilişim