Halkbank Para Aktarma Yöntemleri

Halkbank ülkemizde devlet kökenli bir banka olup bankacılık sektöründe çok önemli bir yere sahiptir. Banka müşterilerine zengin imkânlar sunar. Banka müşterilerine para aktarma konusunda havale ve eft kanalları ile hizmet verir. Havale ile günün 24 saati haftanın 7 günü dilediğiniz anda para gönderme imkânı sunar. Eft kanalı ile para göndermede her bankada olduğu gibi Halkbank’ta mesai saatlerine uyar. Mesai saatlerinde yapılmayan eft işlemleri 1 sonraki iş gününe kalır. Bu yüzden Halkbank müşterisi olarak mesai saatlerini bilmeli ona göre hareket etmelisiniz.

Halkbank Mesai Saatleri

Halkbank mesai saati olarak sabah 9 ile akşam 16.45 baz alır. Bu süre içinde yapılan eft işlemlerini aynı gün içinde sonuçlandırır. Bu süreden sonra yapılan eft işlemleri 1 sonraki iş gününe aktarılır. Bu yüzden Halkbank eft işlemi yapan kişiler mutlaka 16.45 ten önce eft işlemini yapması gerekir. 2018 yılı itibari ile Halkbank yeni bir karar alarak eft işlem saatini 17.20 ye çekmiştir. Böylece 35 dakika bu süre uzamış oldu.

Halkbank Eft İptali Nasıl Yapılır?

Halkbank eft işlemi iptal etmek için elinizi hızlı tutmalısınız. Eft işlemini iptal etmek için eft işlemini yaptıktan sonra 15 dakika içinde Halkbank müşteri temsilcisine bağlanıp eft işlem iptal talebinde bulunmanız gerekir. Bu süre içinde yani 15 dakika içinde iptal ettiremezseniz para karşı tarafın hesabına geçer. Bu süreçte para iade işlemi zorlaşır.

Halkbank Eft İşlemi Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Halkbank eft işlemini eğer mesai saatleri içinde yani sabah 9 ile 17.20 arasında yaptıysanız sonuçlanması 10-15 dakikayı bulur. Mesai saatleri içinde yapılmayan eft işlemin ise 1 sonraki iş gününde sonuçlanır. Cuma günü 17.20 den sonra yapılan eft işlemleri pazartesi günü sabah 9 gibi sonuçlanır. Bu yüzden eft işleminde yapılan saate ve mesai durumuna dikkat etmeniz gerekir.

Editör: TE Bilişim