Halkbank bes nasıl iptal edilir?

2017 yılında çıkarılan yasa ile özel sektör çalışanları Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) otomatik olarak dahil edilmeye başlandı.

Halkbank bes nasıl iptal edilir? Ayrıca 2 ay içinde cayma hakkı getirildi. Bu yazımızda Halkbank BES iptal sürecini inceledik. Halk Bankası bireysel emekliliğini iptal etmek için; 2017 yılı itibari ile uygulanmaya başlayan Otomatik (Zorunlu) BES nedeniyle en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Gönüllülük esasına dayalı olan ve mevcut sosyal güvenlik sistemini tamamlayan bireysel emeklilik sistemleri 2017 yılı itibarıyla zorunlu hale gelmiştir.

45 yaş altı tüm çalışan kişiler otomatikman bireysel emeklilik sistemine dahil edilir. Kamu aylığı iptali, sisteme dahil edildikten sonra 2 ay içinde yapılabilmektedir. İptal sonrasında katılımcının maaşından yapılan tüm kesintiler iade edilir.

Halkbank Bireysel Emeklilik Telefonu İle İptal

Halkbank'ta bireysel emeklilik sistemine başlayan vatandaşlar, emekli maaşlarını telefonla kolayca iptal edebiliyor.

Halkbank Bes'i telefonla iptal etmek için:

Halkbank bireysel emekliliğini telefonla iptal edebilirsiniz. Kamu emekliliği ile ilgili tüm işlemlerinizi yapabileceğiniz 444 44 00 çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ayrıca Halkbank emeklilik çağrı merkezine 0850 800 44 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Halkbank BES iptali Bu numaralar üzerinden sesli yanıt sistemi yoluyla Halk emekli maaşınızı iptal edebilirsiniz.

Halkbank Bireysel Emeklilik Sms İle İptal

Halkbank bireysel emekliliğini SMS ile iptal etmek mümkündür. Bireysel emeklilik iptali için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

Halkbank 5'i SMS ile iptal etmek için:

Halk Emeklilik İptal SMS'i için büyük harflerle 'bırak' yazıp bir boşluk bırakarak T.C.'nizi göndermeniz yeterlidir.

Göndermeniz gereken SMS örneğinin 'ÇIKIŞ 12345678901' şeklinde olması gerekmektedir.

SMS'iniz başarıyla gönderildikten sonra bir bildirim mesajı alacaksınız.

Bildirim mesajında ​​sistemden ayrılırsanız 1 yıl süreyle tekrar sisteme gireceğiniz bilgisi yer alacaktır. Bilgi mesajının sonunda yine de ayrılmak istiyorsanız bu mesaja 'EVET' yazarak cevap vermeniz gerektiği bilgisi yer almaktadır.

Gelen mesajı 'EVET' yazarak cevapladığınızda iptal işleminiz tamamlanmış olacaktır.

İşleminiz tamamlanmasının ardından işleminizin başarılı olduğuna dair mesaj gönderilir.

Halkbank Bireysel Emeklilik İnternet/Mobil Şubeden İptal

Halk Emeklilik'ten cayma hakkınızı kullanırken internet veya mobil şube üzerinden iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Cep telefonunuza indirme imkanı bulunan Halkbank mobil uygulamasına giriş yaptıktan sonra halkbank bes iptali işleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca Halk Emeklilik internet şubesine giriş yaparak iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işlem için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir;

Öncelikle https://internetsube.halkemeklilik.com.tr/ adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Açılan sayfada bireysel emeklilik şubesine giriş yapmak için iki seçenek göreceksiniz.

Müşteri numarası ile giriş seçeneği ile; Müşteri numaranız ve cep telefonu bilgileriniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

T.R. ile giriş seçeneğinde Kimlik Numarası; TC Kimlik numaranız ve cep telefonu bilgileriniz ile yapabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili menüden seçimleri yaparak iptal işlemini kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Halkbank Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir Ve Avantajları Nelerdir?

Kamu emekliliği nedir? Kişilerin gönüllü olarak yaptıkları yatırımlarla emekli olma hakkıdır. Bireysel emeklilik sistemi, bireylerin çalışma hayatında birikim yapmalarını sağlayarak rahat bir emeklilik yaşamalarına katkı sağlayan bir sosyal güvenlik ek sistemidir. Emeklilik gelirinin yanı sıra ek gelir de sunan bireysel emeklilik sistemi, kişilere avantaj sağlamakta ve emeklilik dönemlerine katkı sağlamaktadır.

Bireysel emeklilik sistemi, kişilerin birikimlerini değerlendirebilecekleri doğru bir yatırımdır. Kişilerin ikinci emeklilikleri olarak geri dönüş alabilecekleri sistemde, emeklilik sonrası maddi huzur içinde yaşamanızı sağlar ve çalışma sürelerinizde refah seviyenizi korumanıza yardımcı olarak ek gelir elde etmenizi sağlar.

Birikimlerinizi değerlendirmek için çeşitli avantajlardan yararlanmak için Halkbank'ın bireysel emeklilik sisteminden yararlanabilirsiniz. Bireysel emeklilik sisteminden, kendi tercihleri ​​doğrultusunda planlanmış katılımcı seçenekleri ve bireyleri seçtikleri fonlara yönlendirerek faydalanırlar.

Bireysel emeklilik fonları, sigortalıya kar sağlamak amacıyla uzmanlar tarafından yönetilmektedir. Gönüllü emekliliğe dayalı ve birçok avantajı bulunan Halkbank bireysel emeklilik sistemi;

Halkbank'ın bireysel emeklilik sistemi, mevcutta bulunan sosyal güvenlik sistemini tamamlayan gönüllü bir sistemdir.

1 Ocak 2013 tarihinden itibaren Halkbank bireysel emeklilik sistemine katkı payına %25 devlet katkısı eklenmiştir.

Bireysel emeklilik sisteminden yararlanma hakkı, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip tüm kişiler için geçerli olabilecek bir sistemdir.

Otomatik bireysel emeklilik sistemi 1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir. Otomatik bireysel emeklilik sisteminde 45 yaş altı tüm çalışanlar uygulamaya dahil edilmiştir. Bireyler 2 ay sonra emeklilikten çekilme hakkına sahiptir. Katılımcılar isterlerse sistemden ayrılabilir veya devam edebilirler.

Halkbank bireysel emeklilik sisteminde 10 yıl sistemde kalan kişilerin emekli olması mümkündür. 10 yıl bireysel emeklilik maaşına devam edenler 56 yaşını doldurarak emekli olabilirler.

Sistemde emeklilik hakkı kazanan kişilerin birikimleri, sisteme giriş yaşına ve ödedikleri aylık katkı payı tutarına göre değişmektedir.

Bireysel emeklilik sisteminde biriken birikimler, fon uzmanları tarafından değerlendirilerek, maaş olarak veya toplu olarak sahiplerine ödenir. Uzmanlar tarafından yönlendirilen fonlarda değerlendirilen katkı payları 10 yıl boyunca sistemde kalır ve 56 yaşında emekliliğe hak kazanan katılımcılara avantajlı olarak geri ödenir. Emekliliğe hak kazanan kişiler, isterlerse paralarını toplu olarak alma avantajına sahiptir. Şartlarını yerine getirerek emekli olan kişiler devlet desteğinin %25'ini almaya hak kazanırlar.

Bireysel Emeklilik İptalinde Kesinti Ve İade Ne Kadardır?

45 yaşına kadar çalışanlar için zorunlu olan bireysel emeklilik sisteminden cayma haklarını ilk iki ay içinde kullanabilir ve yatırımlarını geri alabilirler. İlk iki ay içinde emekliliğini iptal edenlerin maaşlarından yapılan tüm kesintiler iade edilir. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bireysel emeklilik sisteminde 5 yılını doldurmuş kişilerden idari gider ve giriş ücreti alınmamasına karar verilmiştir.

İlk 5 yıl içinde halkbank bes sistemini iptal edenlerin toplam kesintileri asgari ücretin %8,5'ini aşamaz. Bireysel emeklilik iptalinde fon toplam gider kesintisi iadeleri ve toplam gider kesintisi iadeleri sözleşmenin 6. yılından itibaren başlar. Katılımcıların hesaplarına yıllık olarak aktarılan iadelerin aktarım oranı %2,5 olarak yapılmaktadır.

Sözleşmelerinin 6. yılında iptal edip ayrılanların fon kesintileri hesaplarına ilk yılki oran üzerinden aktarılır. Geri ödeme oranları, bir önceki yılın getiri oranındaki 2,5 puanlık artış esas alınarak uygulanır. 15 yıl sonra uygulanacak oran %25 olacaktır. Halkbank bireysel emeklilik iptalinde yıllara göre uygulanan kesinti ve iade oranları aşağıdaki gibidir:

Sözleşme Yılı  İade Oranı

6. Yılda           %2,5

7. Yılda           %5

8. Yılda           %7,5

9. Yılda           %10

10. Yılda         %12,5

11. Yılda         %15

12. Yılda         %17,5

13. Yılda         %20

14. Yılda         %22,5

Garanti Bes İptali Nasıl Yapılır? Garanti Bes İptali Nasıl Yapılır?

15. Yılda         %25

 Oranlarda uygulanır. 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 5 yıl bireysel emekliliğini doldurmuş kişilere yukarıda belirtilen iade oranları uygulanacaktır. Halkbank bireysel emeklilik iptal işlemleri Halkbank müşteri hizmetleri telefon, SMS veya internet üzerinden aranarak gerçekleştirilmektedir.

Editör: TE Bilişim