Peki emekliye faizsiz kredi ne zaman verilecek emekliye faizsiz kredi yasası çıktı mı? Emekliye 0 faizli kredi imkânı sunulması için kanun teklifi bekleyen emeklilere müjdeli haberi vermek isteriz; ama bazı şartların tamamlanması ile ancak emekli aylıklarına bağlı olarak gerek PTT gerekse kamu bankaları olan Ziraat Bank, Vakıf Bank ve Halk Bank tarafından sıfır faizli emekli kredisi tanınmaktadır.

Emekliye Sıfır Faizli Kredi 2021’de Verilecek mi?

Hükumet 2021 yılı içerisinde emeklilerimize 600-1600 TL. arasında promosyon ödemesi yapılacağını, bu ödemenin 1-3 ay içinde yapılacağını açıkladı. Henüz faizsiz emekli kredisi 2021 yılı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. İşte emekliye faizsiz kredi ve promosyon detayları.

Devlet desteği ile Türkiye’ de ki memur, işçi, Bağ-kur ve esnaf emeklilerine faizsiz kredi verilecek. Devlet daha öncesinde emekliler için 0 faizli banka kredisi vermeye hazırlanıyor idi. Ancak yaşanan olaylar sonrasında emeklilerin faizsiz kredi umutları başka bahara kaldı gibi görünüyor.

Emekli olabilmek için 3 farklı kıstas var. Bunlar;

  1. Sigortalılık yılı (çalışma yılı)
  2. Şu an ki yaşınız, (kanuna göre)
  3. Yatırılması gereken prim miktarı

Bu 3 kıstas tamamlandığında SGK’dan sizde emekli olabiliyorsunuz. Şu an itibariyle ülkemizde en düşük emekli maaşı 1.000 TL. civarında olduğu gibi aylık 3.000 TL. maaş alan emekli de mevcuttur. Tabi bu ayrımdan milletvekilleri ve üst düzey kişiler hariçtir. Aşağıdaki tabloda emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Tüm bu şartları yerine getirmeniz durumunda sizde emekliliğe hak kazanıp, yatırdığınız prim miktarına göre, maaşınızın yarısı kadar veya maaşınızdan daha fazla emekli maaşı alabilirsiniz. Eğer bu tablo size yeterli gelmediyse SGK’nın NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM linkinden hesaplama yapabilirsiniz. Bu maaşın miktarı bankadan kredi çekerken önemini ortaya koyacaktır. Sayın emekli ziyaretçilerimiz. Şimdi sizlere en düşük faizli, en uygun emekli kredisi veren bankalardan bahsedeceğiz.

Emekliye en düşük faizli uygun kredi veren bankalar

Emekliye faizsiz kredi 2021 yılında artık kanayan bir yara haline geldiği için birçok kişi devlet destekli olmasa bile emekliye sıfır faizli kredi veren banka var mı diye merak etmektedir. Biz de emekliler için en düşük faizli kredi veren bankaları yazdık.

Ziraat Bankası Emekli Kredisi

Ziraat Bankası Emekli Kredisi; Hesap işletim ücreti ödemezsiniz, maaşınızı masrafız ATM’den çekebilirsiniz, Kredi taksitlerinizi 3 aylık veya aylık maaşınıza göre ödersiniz. Size uygun en düşük emekli kredisi fırsatından faydalanırsınız.

Halk Bank Emekliye Kredi

Halkbank gülen emekli kredisi ve avantajlar; 36 ay vade imkanına sahip olup, %1,69 faiz oranı ile emekli kredisi çekebilirsiniz. Yaşınıza ve aldığınız maaş miktarına göre 50 bin liraya kadar kredi alabilirsiniz.

Vakıfbank emekliye özel kefilsiz kredi; Vakıftan maaş alan müşteriler 10 milyara kadar 36 ay vadeli kredi çekebilirler. Üstelik banka gelir belgesi ve kefil vs. istememektedir.

10.000 x 36 ay kredi = Aylık taksit; 386,56 TL

Maaşını İş bankasına aktar fırsatlardan yararlan; Emekli maaşını İşbank şubelerine taşıyanlara kredi veren banka, sadece emekli tanıtım kartınız ile Türkiye’ de bulunan herhangi bir banka şubesine başvurmanız halinde anında kredinizi kullandırıyor. Sayın emekliler; paraya ihtiyacınız varsa İşbank şubelerini ziyaret edin. Hesaplama yaparken İş bankası internet sitesinden “MAAŞ ANLAŞMALI” bölümünü seçin.

Akbank Emekliye Faizsiz Kredi Veriyor Mu 2021

Akbank Emekliye faizsiz kredi vermiyor; ama aşağıda yazdığımız koşullarda ve limitlerde kredi imkânı sağlamaktadır.

Akbank 10.000 TL. emekli kredisi; Aylık 405,55 TL ödeyerek Akbank tarafından emekliye özel olarak verilen krediden faydalanabilirsiniz. Her ne kadar emeklilere 0 faizli kredi seçeneği bulunmasa da Akbank sizleri düşünerek kredi faizlerini en alt seviyelere düşürdü.

Emekliye Sıfır Faizli Kredi Başvuru sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

TEB emekliye hizmet programı; Türkiye ekonomi bankası tasarruf hesabı, kredi kartları ve özel faizli ihtiyaç kredisi ile tüm Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve Sosyal Sigortalar emeklilerine hizmet vermeye devam ediyor. İster TEB şubelerinden, isterseniz PTT şubelerinden anında TEB PTT JET kredi kullanabilir, ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Garanti emekliye özel düşük tahsis ücretli kredi; 36 ay vadeli olmak kaydıyla taksitleri 3 ayda bir ödeyerek Garanti emekli promosyon ve fırsatlarından yararlanabilirsiniz. 10 bin lira için 50 lira dosya masrafı alan banka tam bir emekli dostu.

Emekliler için sevindirici bir haber geldi

SSK çalışanı ve BAĞ-KUR çalışanları arasında bulunan 5 yıllık fark sona erdi ve bu sürenin eşitlenmesi sağlanmaya çalışıyor. Eğer bu sistem uygulanırsa SSK ve BAĞ-KUR çalışanları arasında hem prim yönünden hem de maaş yönünden eşitlik sağlanabilecek.

Emeklilere Kredi Kampanyaları halen devam ediyor. Sizde maaşınıza göre vadesi en uygun ihtiyaç kredisini tercih edebilirsiniz.

Emekliye Faizsiz Kredi Yasası Onaylandı Mı?

Emekliye faizsiz kredi 2021 yılında verilmesi için emekliye sıfır faizli kredi yasasının çıkması gerekmektedir. Bu yasa hükümet tarafından bir önerge teklifi olarak sunulup TBMM’de yasalaşması gerekmektedir. Ama henüz kesin bir durum olmadığı için emekliye faizsiz kredi yasası onaylanmadı diyebiliriz.

2021 yılının sonlarına doğru gündeme gelen faizsiz emekli kredisinden henüz bir haber yok. Promosyon ödemeleri 2021 Mart ayı itibariyle başladı ve ödeme almak isteyen vatandaşın 3 yıl aynı bankada kalacağına dair sözleşme imzalaması gerekiyor. Promosyon ödemesi ancak bu şartla verilebiliyor.
 

Emeklilere Sıfır Faizli Kredi Müjdesi Seçim Öncesi Mi?

Yakında (2023) bir yerel seçim yapılacak ve hükümet yaşlıların da oyuna talip olduğu için yaşlılara yönelik bir asal düzenleme yapması beklenmektedir. Özellikle emeklilere faizsiz kredi seçeneğinin masada oluğu ve PTT ile en azından 10 bin TL gibi bir harçlık verilmesi beklenmektedir. Yasanın çıkması ile emeklilere sıfır faizli kredi müjdesi de verilecektir.