İkinci el araç satın almanı yollarından biri de bankalardır. Birçok alıcı, bankalardan araç alabileceği konusunda net bir fikre sahip değil. Oysaki özellikle son birkaç senedir, bankalar bu konuda fazla seçeneğe sahip. İcra yolu ile elde edilen birçok araç bu şekilde satışa çıkıyor. Bankaların web siteleri üzerinden satılık araç seçeneklerini ve satış koşullarını görebilirsiniz. Yalnızca otomobil sınıfında değil, ticari ve makine sınıfından da araçlar satın alabiliyorsunuz. Yalnızca bazı bankalar araca talip olmadan önce, belli bir miktar teminat yatırmanızı talep edebilir.
Hangi Bankalar 2. El Araç Satıyor?
Günümüzde birçok bankanın icradan almış olduğu araçları, 2. el satış piyasası içerisinde satmış olduğu biliniyor. Bu bankalar arasında ön plana çıkanlar, Garanti Bankası, Vakıfbank, TEB, Ziraat Bankası, Finansbank, Albaraka Türk ve Kuveyt Türk Bankası’dır. Ek olarak Vakıfbank’ın araç taliplerinden belli oranlarda teminat talep ettiğini de ekleyelim. İsteyen herkes, belirtilen bankaların web sitesine giriş yaparak araç listelerine bakabilir ve başvuruda bulunabilir. Farklı marka ve modellerde birçok seçenek bulabiliyorsunuz.
Bankadan 2. El Araç Satın Alma İşlemi
Öncelikle, tercih ettiğiniz, yukarıda da belirtilmiş olan bankalardan herhangi birinin web sitesini kullanarak işe başlayabilirsiniz. Her bankanın “araçlar” ya da buna benzer bir sekme içerisinde icralık satılık araçlar listesi bulunuyor. Buradan model, marka, durum ve benzeri özelliklerine göre listelenmiş araçlara göz atabiliyorsunuz. Eğer bankanız teminat istiyorsa ve buradan araç satın alacaksanız ilk olarak bu teminatı da ödemiş olmanız lazım. Araç için teklif vermek istiyorsanız teklif verme formu doldurabilir veya direkt bankanın şubesine danışabilirsiniz. Otomobil araması yapmak için de aynı adresi kullanmanız yeterli. Araç fiyatlarının bankanın politikasına göre şekillendiğini de belirtelim.

Editör: TE Bilişim