Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan kaçak/sahte alkol operasyonu kapsamında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri İl Merkezi ve İlçelerinde alkol sunumu/satışı yapan toplam 106 işyerine denetim gerçekleştirdi.

İl Merkezinde (9) şişe gümrük kaçağı alkollü içki ele geçirilirken (1) şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Devrek’te (6) litre sahte içki ele geçirilerek (2) şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

Kdz. Ereğli’de tespit edilen bir adet merdiven altı imalathanede çeşitli nitelikte toplam (400) litre sahte içki, sahte içki yapımı için özel imal edilmiş (4) adet kazan ile alkol damıtımında kullanılan çeşitli aparatlar, (1) adet pompalı tüfek, (1) adet havalı tüfek ve tüfek mermileri ele geçirildi.

İmalathane sahibi gözaltına alındı.

Kilimli’de bir adreste yapılan aramada (24) litre sahte içki ile (17) litre etil alkol ele geçirilerek (2) şahsa adli işlem yapıldı.

İl Merkezinde Tekel Bayii işleten bir şahıstan (556) litre tıbbi kullanım amaçlı etil alkol ele geçirildi. (3) şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Ayrıca daha önceki tarihlerde gerçekleşen Zehir-1 ve Zehir-2 operasyonlarında İl Merkezi ve ilçelerde toplam (265) iş yeri denetlenmiş, usulsüz olarak tıbbı kullanım amaçlı etil alkol bulunduran (14) şahıstan toplam (45) litre etil alkol ile (17) litre sahte içki ele geçirilmişti.

Editör: TE Bilişim