Zonguldak’ta, 23 yaşındaki Necla Sağlam’ı evinde boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan Tolga Kudu, Sağlam'ın avukatının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yaptığı itirazın ardından dava Yargıtay'da tekrar görülecek.
24 Şubat 2016’da meydana gelen olayda Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda memur olan Necla Sağlam, yalnız yaşadığı evinde başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürüldü. Olaydan 21 gün sonra gözaltına alınan boya ve tesisat ustası Tolga Kudu, tutuklanmıştı. 
Katil zanlısı Tolga Kudu’nun müebbet hapis cezası almasının ardından 
Necla Sağlam’ın ailesi ve Av. Merve Kır, sanığın müebbet değil ağırlaştırılmış müebbet hapsi için karara itiraz ederek temyize başvurdu.
Davanın Ankara Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanlığı’nda görüleceği ve Av. Merve Kır’ın da bu duruşmada hazır bulunacağı öğrenildi.
Avukat Merve Kır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yaptığı itirazın ardından müebbet hapis cezasının yargıtay Savcısı tarafından bozulduğunu, Yargıtay'da görülecek davanın ardından karar verileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim