Gerede Hacılar köyü Markuşa Deresi yatağında cesedi bulunan Metin Özalp’in, eşi Mürüvvet Özalp tarafından öldürülüp cesedini de dereye attığı belirlendi.

Gerede İlçe Jandarma ekiplerinin sıkı takibi ile incelenen deliller, Metin Özalp’in cinayet zanlısı olarak eşi Mürüvvet Özalp’i işaret etti. M. Özalp, Jandarmanın sorgusunda eşini öldürdüğünü itiraf edince çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

KAFASINDA KIRIKLAR TESPİT EDİLDİ

Metin Özalp’in cesedinde yapılan otopside kafasında kırıklar olduğu belirlendi. Olayın cinayet olması şüphesiyle Özalp’in yaşadığı evde inceleme yapıldı.

Yapılan incelemede evde bulunan bir tahtada Özalp’e ait kan ve cesedin bulunduğu dere yolunda el arabası izleri bulundu. İncelemelerin ardından Metin Özalp’in eşi Mürüvvet Özalp gözaltına alındı.

EL ARABASIYLA DEREYE ATMIŞ

Mürüvvet Özalp, jandarma komutanlığında alınan ifadesinde cinayeti itiraf ederek, “Beni aldattığı için sürekli kavga ediyorduk ve beni darp ediyordu. Eşimin öldüğü akşam da yine kavga ettik ve dövdü. Ben de arkasını bana döndüğü sırada tahtayla kafasına vurdum. Bir süre bekledikten sonra öldüğünü görünce el arabasına koyarak dereye attım” dediği öğrenildi.

OLAY GEÇMİŞİ

Gerede ilçesinde, 3 gündür ailesinin haber alamadığı inşaat işçisi Metin Özalp (59), köy imamı tarafından dere yatağında ölü bulundu.

Gerede ilçesine bağlı Hacılar köyünde oturan inşaat işçisi Metin Özalp, 3 gün önce evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Ailesi durumu ilçe jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine jandarma ekipleri Özalp’i bulmak için çalışma başlattı.

Arama çalışmalarının devam ettiği sırada Hacılar köyü imamı Cuma namazından döndüğü sırada köyün yakınından geçen Markuşa Deresi yatağında bir erkek cesedi gördü. İmamın ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, dere yatağında bulunan kişinin 3 gündür kayıp olan Metin Özalp olduğunu belirledi. Dereden çıkarılan Özalp’in cesedi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Editör: TE Bilişim