S. S. isimli vatandaşın ölümünün coronavirüsten mi yoksa başka sebepten mi öldüğü merak konusu olmuştu. Özel kıyafetli görevliler tarafından toprağa verilen S.S.’nin sonradan gelen test sonuçlarının ise negatif olduğu öğrenilmişti. Bu süreçte S.S.’nin coronavirüsten öldüğü yönünde haberlerinden dolayı  Halkın Sesi Gazetesi’nden Mustafa Özdemir, Elmas Tv’den Seyfi Poyraz, İmza Gazetesi’nden Osman Sav, Lens Medya Haber’den Ergin Özkul ve Tempo Gazetesi’nden Selçuk Koçaklı Polis tarafından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen gazeteciler ifadelerini verdikten sonra serbest kaldı.

VALİLİK NE DEMİŞTİ?

"Dün vefat eden ve defnedilen hasta konusunda ilimizdeki basın yayın organlarında yayınlanan haberler ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla il Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
Dün vefat eden S.K.S. isimli erkek hastamız 56 yaşında olup şeker hastalığı mevcuttur. Akciğer enfeksiyonu nedeniyle sık sık hastanede tedavi gören bir hastadır. Yine 20/03/2020 tarihinde akciğer enfeksiyonu teşhisi nedeniyle hastaneye yatırılmış, 25.03. 2020 tarihinde vefat etmiştir. Hastanın yapılan Covid-19 PCR testi negatif gelmiştir. Defin işlemi, ölüm olaylarında şüphe varsa, teyit olmasa da her ihtimale karşı teyit varmış gibi Tedbir amaçlı olarak gerekli önlemler alınarak yapılmıştır.”

Editör: TE Bilişim