Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Bölgesel Huzur ve Güven Uygulaması kapsamında, geçtiğimiz gün Jandarma sorumluluk bölgesinde (72) ekip, (219) personelin katılımıyla, terör örgütüne müzahir şahısların yoğun olarak bulunabileceği yerler, metruk binalar, park/bahçe ve bu güzergâhlara açılan bulvar, cadde ve sokaklar ile okul önü ve çevrelerinde denetim yaptı.

Ayrıca kalabalığın bulunduğu meydanlar ve kamu binaları çevreleri ile alışveriş merkezi haline gelen bulvar, cadde, sokak, pasaj ve benzeri yerler, otogar/terminal girişleri ile havaalanları güzergâhlarını da denetleyen jandarma ekipleri herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadı.

Yapılan denetimler kapsamında (5 bin 627) şahsın sorgusu yapılırken Yoklama Kaçağı olarak aranan (9), Uyuşturucu Ticareti Yapma, Özel Belgede Sahtecilik, Hakaret Suçu, Nafaka Hükümlerine Uymamak, Hakaret ve Basit Tehdit, Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması suçlarından aranan (6) olmak üzere toplam (15) şahıs yakalandı.

Jandarma trafik ekiplerinin yol üzerinde yaptığı denetimlerde, (5 bin 24) araç ve (2 bin 532) şahıs sorgulandı. Trafik denetimlerinde; (4) Emniyet Kemeri Takmamak, (2) Hız Limitine Uymamak, (12) diğer cezalar olmak üzere toplam (13 bin 717 TL 70 kuruş ) trafik idari para cezası uygulandı.

Editör: TE Bilişim