TEKNOLOJİ

TTNET Modem Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Türk Telekom şifrenizi çok daha kolay değiştirebilmeniz için sizlere uygulama üzerinden de hizmet sunmaktadır.

Abone Ol

TTNET (Türk Telekom) Modem Şifre Değiştirme

  • Modem ara yüzüne erişebilmek ve işleme başlayabilmek için Wi-Fi internet bağlantınızın açık olduğunu kontrol edin.
  • Herhangi bir tarayıcı kullanarak internet üzerinde yeni bir sayfa açın.
  • Yukarıdaki kısımda bulunan adres çubuğu içerisine 192.168.1.1 yazıp enter tuşuna basın ve sayfanın yüklenmesini bekleyin.
  • Eğer belli bir süre ardından sayfa yüklenmez ise adres çubuğuna girdiğiniz bilgiyi değiştirerek 192.168.1.2, 192.168.2.1 veya 192.168.2.2 adreslerini deneyin. Adresleri denerken sayfanın açılmasını bir dakika kadar bekleyin.
  • Açılan sayfa üzerinde bulunan kullanıcı adı ve şifre kısmını doldurarak ara yüze giriş yapın. Şifrenizi bilmiyorsanız servis sağlayıcınızın müşteri destek hattını arayarak şifrenizi öğrenebilirsiniz.
  • Menü üzerinden kablosuz ağ ayarları adlı bölüme ilerleyin.
  • Açılan bölümden ağ şifreleme kısmına tıklayın.
  • Karşınıza çıkan bu bölüm üzerinden istediğiniz şekilde Wi-Fi adınızı ve şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Wi-Fi Şifresi Değiştirilirken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Wi-Fi şifrenizi oluştururken veya değiştirirken belli başlı unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu hem sistem için hem de sizin için çok daha sağlık bir tercih olacaktır. Şifre oluştururken aşağıdaki adımlara dikkat etmeyi unutmayın.

  • En az 8 harf kullanın ve bu harflerin içerisinde büyük ve küçük karakterler bulunsun.
  • Sembol ve rakamları mantıklı şekilde yerleştirirken şifrenizi unutmamanız için bir yere not almayı unutmayın. Kullandığınız sembol ve rakamlar şifrenizi çok daha güçlü kılacaktır.
  • Akılda kalıcı olmasının yanında şifrenizin kolay bulunabilecek bir şifre olmadığından emin olun. Bu sayede güvenliğinizi çok daha yüksek bir seviyeye getirebilirsiniz.

Türk Telekom Mobil Uygulaması ile Şifre Değiştirme

Türk Telekom şifrenizi çok daha kolay değiştirebilmeniz için sizlere uygulama üzerinden de hizmet sunmaktadır. Bu uygulama üzerinden rahatlıkla Wi-Fi şifrenizi değiştirebilirsiniz. Belirli aralıklar ile şifrenizi değiştirdiğinizden emin olunuz. Bu sayede güvenlik açısından oluşabilecek problemleri belli ölçüde azaltmış olursunuz.

Mobil uygulama üzerinden Türk Telekom modem şifresi değiştirmek için takip edilecek adımlar;

  • Mobil uygulamayı indirip telefonunuza kurulum sağladıktan sonra İnternet seçeneğine dokununuz.
  • Sisteme kayıt olduğunuz telefon numaranız veya e-posta adresiniz ile giriş yapınız. T.C. kimlik numaranız ile de giriş yapabilmeniz mümkündür.
  • Uygulama menüsü içerisinde bulunan Kullanıcı Ayarları kısmına ilerleyerek ADSL Şifre Değiştir butonuna dokununuz.
  • Şifreyi değiştirmek için uygulama size şu anda kullandığınız şifreyi soracaktır. Şifreyi doğru şekilde giriniz.
  • Önünüze çıkan ekrandan yeni şifrenizi belirleyerek rahatlıkla şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Şifrenizi değiştirirken önerdiğimiz güvenlik tavsiyelerine uymaya ve düzenli olarak şifrenizi yenilemeyi unutmayın. Bu şekilde internetinizden çok daha verimli şekilde faydalanabilir ve sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu tavsiyeler sayesinde internetinizi davetsiz misafirlere ve yabancı kişilere karşı koruyabilirsiniz. Şifre güvenliği oldukça dikkat edilmesi gereken ve özenle seçilmesi gereken bir durumdur.

Aynı zaman da birçok cihazın internet ağınıza bağlamasından dolayı internetinizin hızı oldukça yavaşlayacaktır. Sistem üzerinde şifre değiştirme haricinde öğrenebileceğiniz bir diğer bilgi de ağa katılmış olan cihazlardır. Sistem üzerinden ağ içerisinde bulunan cihazlara göz atabilir ve sizin kullandığınız cihazlar dışında hangi cihazların bulunduğunu fark edebilirsiniz. Marka ve cihaz bilgisi hakkında detaylı bilgi veren bu hizmet sayesinde internet ağınıza katılan davetsiz misafirleri bulmak çok daha kolay olacaktır. Marka ve modelin yanında bu cihazın ne zaman ağınıza giriş yaptığını da görebilirsiniz. Ağınızın güvenliği için şifrenizi düzenli olarak değiştirmek tam da bunun için önem taşımaktadır. Aktif olarak güvenliğinizi kontrol etmeyi ve açıkları kapatmayı unutmayınız.

Türk Telekom Faturasız Hat Paket Öğren (Türk Telekom Bakiye Sorgulama) Türk Telekom Faturasız Hat Paket Öğren (Türk Telekom Bakiye Sorgulama)