EĞİTİM

Öğrenciler online sınavda kopya çekemeyecek!

Abone Ol

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi uzaktan eğitim sürecinde yeni yönetmelik yayınlayarak öğrencilerin sınavlarda uyması gereken kuralları paylaştı.
Üniversiteden yayımlanan kılavuzda sınav esnasında öğrencilerin kamera açmalarının zorunlu olduğu belirterek kopya çekme gibi davranışların önüne geçilmeye çalışılacak.
Yayımlanan kılavuz şu şekilde:
ÖĞRENCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN ADIM VE HUSUSLAR
1. Öğrencilerin sınavdan önce bilgisayarlarına dersin öğretim elemanı hangi uygulama üzerinden gözetim yapacaksa (Microsoft Teams ya da Zoom) o uygulamayı kurmaları gerekmektedir.
2. Bilgisayarlarında kamera olmayan öğrenciler akıllı telefonlarından bu uygulamaları yüklemeleri gerekmektedir. Öğrenciler, akıllı telefondan gözetim için oluşturulan canlı oturuma katılırken bilgisayarından da ALMS üzerindeki sınavını uygulamalıdır.
3. Bilgisayarı olmayan öğrenciler sınavdan önce iki akıllı telefon bulundurmaları gerekmektedir. Biriyle Zoom ya da Microsoft Teams uygulamalarına girerken diğer telefon ile ALMS üzerindeki sınavı uygulamalıdır.
4. Herhangi bir teknoloji ve internet imkânı bulunmayan öğrenciler ise sınav tarihinden önce bulundukları il/ilçelerdeki üniversitelerin birimlerine ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara başvurarak, sınavın şeffaflığı ve denetiminin sağlandığı ortamlarda sınava girebilirler. Bu noktada, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kurumların (üniversiteler, ilkokul, ortaokul, lise) iş birliği protokolü yürürlüğe girmiştir (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 22.05.2020 tarih ve E.31978 sayılı yazısı).
5. Sınav öncesinde ALMS uzaktan eğitim sisteminde (https://ue.beun.edu.tr/) ilgili derse tıklayarak final sınavı ve gözetimli final sınavı aktivitelerinin ekranınızda göründüğünden emin olunuz.
6. Gözetimli Final sınavı için eklenmiş olan link aktivitesinin başlama saatinde giriş yapınız. Sınav süresi ile ilgili problem yaşamamak adına gözetimli oturuma erkenden katılmanız önerilmektedir.


7. ALMS uzaktan eğitim sistemi üzerinden final sınavına başlamadan önce gözetimli oturuma katılmanız gerekmektedir. Katılmadan önce öğrenci kimliğinizi yanınızda bulundurunuz. Öğrenci kimliği olmayanlar nüfus cüzdanlarını, yabancı öğrenciler ise pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
8. Gözetim oturumuna adınız ve soyadınızı yazarak giriş yapmalısınız. Ayrıca kamera ve sesin açık olduğundan emin olmalısınız. Aşağıdaki ekran görüntüsünde Microsoft Teams uygulamasıyla giriş yaparken karşınıza çıkacak ekran gösterilmiştir.


9. Oturuma katıldığınızda gözetmen/dersin öğretim elemanın talimatı üzerine kimliğinizi aşağıda yer alan ekran görüntüsündeki gibi gösteriniz.


10. Kimlik kontrolleriniz tamamlandığında gözetmen/dersin öğretim elemanının talimatları doğrultusunda ALMS üzerinde tanımlanan final sınava giriş yapabilirsiniz.
11. Sınav sırasında kameranız asla kapatılmamalıdır. Sınav bittikten sonra kameranızı kapatabilir ve oturumdan çıkabilirsiniz.”