Allah’ım bizi balçıktan yaratıp can verdin. 
Nefes alabilelim, zararlı ışınlardan korunabilelim diye atmosferi, suyundan içebilelim, serinleyebilelim diye nehirleri, gölleri, denizleri yarattın, içlerine türlü balıklar koydun ki yiyebilelim.

Karada da, havada da canlılar da verdin ki etlerinden sütlerinden faydalanabilelim. 
Ekosistem sürdürülebilir olsun havamız tazelensin, diğer canlılar da beslenebilsin diye ağaçları türlü bitkileri yarattın ki, biz de onların meyvelerinden kendilerinden beslendik. 
Tükenmesinler diye onları tohumlu yaptın ekip çoğaltabildik. 
Bize verdiğin nimetler için sana şükürler olsun Allah’ım.
*
Sen bize dünyada cennet verdin de biz verdiklerinle yetinmedik. 
Önce parayı icat ettik. 
Sana iman ettik, sana ibadet ettik dedik de gerçekte kendi icat ettiğimiz paraya tapınır olduk. 
*
Daha çok kazanabilmek için senin verdiğin nimetleri; havayı, suyu, toprağı bile bile kirletmeye, canlıları zehirlemeye başladık. 
Senin yarattığın canlıların neslini teker teker kurutmaktan da geri durmadık, durmuyoruz. 
*
Paramızı, gücümüzü, koltuğumuzu kaybetmemek için en büyük günah saydığın insanların arasına fitne fesat sokmaktan da kaçınmaz olduk. 
Paralarımızı balya balya bankalara koyup, fakirlere fakirliğin ne güzel bir sınanma olduğunu anlatıp duruyoruz ki fabrikalarımızda karın tokluğuna çalışmaktan vazgeçmesinler. 
*
Bizi affet Allah’ım. 
Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanların ve sapkınların yolundan döndür Allahım.
*
Değerli okurlar; Kovid salgını dolayısıyla sanayi üretimi aylardır neredeyse durma noktasına geldi. Biz de bu fırsattan istifade salgın öncesi ve sonrası atmosferdeki hava kirliliğinin durumunu inceledik. Bariz bir iyileşme olduğunu gözlemledik. Çalışma sonuçlandığında elbetteki kamuoyu ile paylaşacağız. 
*
Bu vesileyle söylemek isterim ki; bana göre Yaradana karşı işlenecek en büyük günah onun yarattıklarını kirletmek ve canlılarına zarar vermektir.
*
Ramazan Bayramınızı kutlar, iyilik ve güzellik dolu günler dilerim.