Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Gümeli beldesi mahalle ve yayla yollarında yaklaşık 3 ay önce başlayan beton ve sathi asfalt kaplama çalışmalarında sona yaklaşıldığı, bugün de ana güzergahta beton yol çalışmasına başlandığı bildirildi. 
Gümeli belde merkezine 3 Km. mesafedeki ana yolda bugün başlayan beton kaplama çalışmalarını yerinde inceleyen Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, İçişleri Bakanlığı'nın mali destekleriyle, Zonguldak İl Özel İdaresi ve Alaplı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin proje koordinatörlüğünde yürütülen Gümeli beldesi mahalle yolları ve yayla yolunun beton yol ve sathi asfalt kaplama çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini ifade ederek, "Hava şartlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazsa, çalışmaları bir ay içinde bitirmeyi planlıyoruz. " dedi.
"PROGRAMLANAN ÇALİŞMALARIN %80'İ TAMAMLANDI"
Mevsim ve coğrafi şartların olumsuzluğuna rağmen, hızlı bir şekilde yürütülen çalışmalar neticesinde, 3 ay gibi kısa sürede, projenin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 80'e ulaştığını ifade eden Kaymakam Vedat Yılmaz, şunları kaydetti:
"Gümeli beldemizdeki 11 mahalli yerleşim biriminin 8'inin belde merķezi bağlantı yolunda beton kaplama ve diğer altyapı çalışmaları tamamlandı. 3 yerleşim biriminde ise çalışmalar devam ediyor. Gümeli belde merkezi ile Bölüklü Yayla arasındaki 11 kilometre yolun 10 kilometresinde beton kaplama çalışması tamamlandı. Kalan 1 kilometrelik mesafe ise, hava şartları elverdiğinde tamamlanacak. Yine, daha önce belli bir bölümünü sathi asfalt kapladığımız Alaplı-Gümeli yolunun, Gümeli belde merkezine 3 Km. mesafedeki bölümünde de beton yol çalışmasına devam ediyoruz. "
"ULAŞIM SÜRESİ, 40 DAKİKADAN 10 DAKİKAYA DÜŞTÜ"
Gümeli beldesi ve yaylaların, Alaplı ilçesinin en önemli turizm destinasyonuna sahip bölgesi olduğuna işaret eden Kaymakam Yılmaz, yayla yolunun yapılmasıyla, Gümeli Belde merkezi ile yaylalar arasındaki ulaşımın kolaylaştığını, araçla Bölüklü Yaylası'na 40 dakika süren ulaşımın, artık 10 dakikada katedilebileceğini de sözlerine ekledi.