Zonguldak’ın Alaplı ilçesinin mezbahane sorunu ortadan kalkmasını dile getiren kasaplar, ”Alaplı’da et üretimi ve besicilik yeterli olmayınca başka illere gidiyoruz. Mezbahane olmayınca Akçakoca’ya götürüp, orada kestirerek tekrar Alaplı’ya getiriyoruz, bu büyük ayıptır.” açıklamasında bulundular.

Zonguldak’ın Alaplı İlçesindeki vatandaşlar, Belediyesi’nin uhdesinde yer alan mezbahalarla ilgili adım atılmasını bekliyor. 2014 yılının mart ayında yayınlanan seçim vaatler arasında bulunan Belediye Başkanı Nuri Tekin’in “Alaplı’da mezbaha bizim ayıbımızdır, bizim eksiğimizdir. Kasaplarımıza en modern bir mezbahane kazandıracağız ” açıklamasında bulunmuştu.

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde 3 nesildir kasaplık yapan Muhammet Mutlu (48) yapılacak mezbaha ile hem kasapların rahat edeceğini hem de ödedikleri kan parası İlçede kalacağı gibi, aynı zamanda navlun giderleri azalacağından Et satışlarına yansıyacağını söyledi. Mutlu, ”Bugün hayvanlarımızı Akçakoca’ya götürüp ,orada kestirerek Alaplı’ya getiriyoruz, 46 bine yakın nüfusta mezbaha hizmeti olmaması bir ayıptır“ dedi.

“Kesmek için Akçakocaya gidiliyor”

Alaplı Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin gereğini yapmadığını ifade eden Ahmet Can isimli bir vatandaş ise,” Alaplı Mezbahasını daha önce Nevzat Çimenoğlu döneminde kapatılıp ve kendine bağlayan bir Akçakoca Belediyesi ve bunu seyreden bir Alaplı Belediyesi Başkanı'na sahibiz. 2014 yılında seçim vaatler arasında olan mezbahanenin yapılmasını istiyoruz, Alaplı Belediyesi İlçeye kendisi yapar kendisi işletirse hem ekonomiye, hem esnafa, hem hayvancılık ve besiciliğe, hem de halk sağlığına katkı sağlamış olur. Sosyal belediyeciliğin gereği de budur” diye konuştu.

Haber: Ertuğrul Yüksel

Editör: TE Bilişim