Alaplı İlçesinde salep ve Osmanlı çileği yetiştirilmeye başlandı. İlk hasadının Mayıs ayında alınması beklenen ürünler ilçe ekonomisine önemli katkılar yapacak ve Marş dondurma firması ile  yapılan 10 yıllık anlaşma ile Alaplı salebi dondurmaya lezzet katacak. 
OSMANLI ÇİLEĞİ FİDESİNİ ÇOĞALTILACAK.
Alaplı Ziraat Odasına ait 20 dönüm arazi üzerinde dikilen salep bitkisi ile Osmanlı çileği meyvesi  ilçede ilk kez üretilirken, salepin Gaziantep’de bulunan Maraş dondurmalarına 10 yıllık süre ile pazarlanacağı ifade edildi. Osmanlı çileğinin ise sürekli fidesi alınarak, yaşatılmaya devam edecek.
OSMANLI ÇİLEĞİ YAYGINLAŞACAK.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, bu yıl ilk kez odaya bağlı bahçelerinde salep üreti yapmaya başladıklarını ifade ederek, “Verim süreci çok güzel ilerliyor. İlk kez Alaplı’da salep üretimi yapılıyor. İlçemiz fındık üretimin yoğun olduğu ve yıllık  15 bin ton fındık rekoltesinin olduğu bir bölge ziraatte başka alanlara da yönelmeliyiz. Bu yıl ilk defa mesela Osmanlı çileği ektik 5 bin fide, bu fidedende yeni fideler üretiyoruz.  Osmanlı Çileğini Alaplı’da da yaşatıp , yaygınlaştıracağız. Osmanlı çileği gerek rengi, gerek aroması ile farklı. Sadece bir defa çilek veriyor. Alaplı’mızdada bu meşhur çileği yetiştirmenin mutluluğu yaşıyoruz.” dedi. 
SALEP İÇİN 10 YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI.
Salep bitkisi konusunda ise Gaziantep’de Marş dondurasması yetkilileri ile görüştüklerini ve 10 yıllık bir pazarlık yaptıklarını anlatan Türkoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
“Meşhur Maraş dondurmasını Antep’te üreten firma ile anlaştık. 10 yıllık bir sözleşme imzaladık. Salebi ilk kez denedik ve üretim süreci beklediğimiz gibi devam ediyor.  Mayıs ayında ilk meyvelerini alacağız ve Alaplı salebini pazarlayarak ilçe ekonomisine önemli katkıları olacak. Bu konuşa oldukça umutluyuz.”

Editör: TE Bilişim