Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Alaplı İlçesi Gümeli Beldesi’nde inşaatı devam eden Hasanballı Barajı'na ilk etapta 7 Milyon TL ödenek ayrıldığını belirterek, “Bu yıl için ayrıca 40 Milyon TL ek ödenek talibinde bulunduk. Yüklenici firma baraj bölgesinde inşaat şantiyesini yeniden kurdu ve çalışmalara başladı. Talep ettiğimiz ödeneğinde gelmesi durumunda baraj inşaatı 2022 yılı sonu itibariyle tamamlanmış olacak” dedi.

MAKAMINDA KABUL ETTİ

Makamına Alaplı Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Metin Mudanya Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Öztürk, Hasan Haşıl, Erdoğan Kutlu ile birlikte Alaplı Kent Konseyi Başkanı Yasin Ören’i kabul eden Zonguldak Valisi Tutulmaz, Alaplı İlçesinde merkezi hükümet tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

EK ÖDENEK TALEP EDİLDİ

Vali Tutulmaz, 45 metre gövde yüksekliği 6 milyon 860 Bin metre küp yılık içme suyu verecek  şekilde programlanan Hasanballı Barajı ile ilgili DSİ Kastamonu bölge müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek, son durumu ile ilgili bilgi aldı. 

Hasan Ballı deresinde iki derenin kesiştiği alanda şehir merkezi ve köylerde yaşanan su sorununu ortadan kaldırmak için başlatılan baraj çalışmalarının yeniden başladığının müjdesini veren Vali Tutulmaz, “Bu yıl için ayrıca 40 Milyon TL ek ödenek talibinde bulunduk. Yüklenici firma baraj bölgesinde inşaat şantiyesini yeniden kurdu ve çalışmalara başladı. Talep ettiğimiz ödeneğinde gelmesi durumunda baraj inşaatı 2022 yılı sonu itibariyle tamamlanmış olacak.  isale ve diğer çalışmalar ayrıca projelendiriliyor. Artık suyumuz boşa akmayacak. İçmeye suyu kaynağı olarak bizlere hayat verecek. İfadelerini kullandı.

AHMET ZEKİ ATALAY ESKİ BİNASI KÜLTÜR MERKEZİ VE KÜTÜPHANE OLACAK

Alaplı Şehir merkezinde bulunan ve depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan Ahmet Zeki Atalay eski İlkokulu binasının Kültür Merkezi ve Kütüphane yapılması amacıyla Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz’a proje çalışması yapması konusunda talimat verdiğini de ifade eden Vali Tutulmaz, “O okul binamız yıkılacak. Bir proje üzerinde çalışılıyor. Yol seviyesine kadar inilebilir. Değerlendiriyoruz. Yalnız bu okulun Kültür Merkezi ve Kütüphane olarak kullanılması için Danıştay Başkanımız Zeki Yiğit’in de bizden bir talebi oldu. Bu alanı en doğru şekilde halkımızın kullanımına sunacağız. Belediyeden de imar ve diğer konularda destek alacağız.” Şeklinde konuştu.

HASTANE VE ORTAOKUL İNŞAATI EN GEÇ SONBAHARDA YENİDEN BAŞLAR

Alaplı İlçesinde inşaatı yarım kalan Alaplı yeni Devlet Hastanesi binası ve Gümeli Mahallesinde Ahmet Zeki Atalay İlkokulu yerine yapılan 24 derslik okul inşaatında ise  Sonbahar ayları ile birlikte yeniden hareketlenme sağlanacağına inandığını kaydeden Vali Tutulmaz şunları söyledi:

Firmalar girdikleri ihalelerde yüzde 1 kırım yapıyorlar. Yapığımız ihalelere girmeyen firmalar oluyor Biz Alaplı’da gerek hastane olsun, gerek okul olsun, bu binaların kısa sürede tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanıyorum Sonbahar ayı ile birlikte yeniden çalışmalara başlanacaktır.”

GÜMELİ, AKSU VE YEDİGÖLLERİ BİRBİRİNE BAĞLADIK

Zonguldak yaylalarını birbirine genişletilmiş stabilize yollarla bağladıklarını da anlatan Vali Tutulmaz, “Bölgemizi yayla turizmi konusunda geliştirmeye çalışıyoruz. Yedigöller, Aksu yayları ve Gümeli yaylalarını birbirine yollarla bağladık. Sıra tesislere ve dinlenme alanlarına geldi. Bu noktada da aşama kaydetmeye çalışıyoruz. “ şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim