Alaplı Gazeteciler Derneği yönetimi, Alaplı İlçesine 4 yıl önce sözü verilen Teknoloji Fakültesinin kurulması amacıyla bir dizi ziyaretlerde bulundu. 
Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı ve yönetim kurulu üyelerinin fakültenin son durumu ile ilgili bilgi almak ve süreci hızlandırmak amacıyla ilk durağı Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Ahmet Oturak’ın makamı oldu.

BUGÜN ÜÇ ZİYARET GERÇEKLEŞTİ.  
Gazeteciler Derneği yönetimi Oturak’ın ardından Alaplı Kredi Yurtlar Müdürü Erhan Yavaş ve son olarak Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin'i de makamında ziyaret ederek, fakülte konusunun tekrar canlandırılması ve ilçeye kazandırılması noktasında görüş alış-verişi de bulundu. 

OTURAK, "BİN 268 KAYILTI, 860 AKTİF ÖĞRENCİMİZ VAR." 
Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Oturak, Okullarında Bin 268 kayıtlı, 860 aktif öğrencilerinin bulunduğunu belirterek, “Eğitim-öğretim uzaktan eğitim ile devam ediyor. Tabi ki fakültemiz olsun isteriz. Bu konuda iyi niyetli girişimlerinizi takdir ediyorum. Alaplı’mızda 180 uluslar arası katılı öğrenci var. Suriyeli, orta Asyalı öğrencilerimiz. Bunun dışında eğitimin aksamaması için çalışıyoruz. Eğitime yapılan her katkıya sonuna kadar destek veririz” dedi. 

TEKİN “YER TAHSİSİ İÇİN ARAZİ ÖNERMİŞTİK”
Yüksek Okulun ardından Alaplı Kredi Yurtlar Müdürü Erhan Yavaş’tan süreç konusunda bilgi alan Gazeteciler Derneği Yönetimi Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’den de konuyla ilgili destek istedi. 
Tekin, burada yaptığı konuşmada 4 yıl önceki sürece dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı.
“Dönemin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer başkanlığında toplanan Üniversitesi senatosu Alaplı’da Teknoloji Fakültesi kurulma kararı almıştı.  Alaplı’ya Teknoloji Fakültesinin yapılmasının önü açılmıştı. Yalnız aradan geçen 4 yılda bizde süreci yakından takip ettik, bir gelişme olmadı. Hatta Alaplı kampüsünün yanında bulunan Belediyeye ait arazinin borç takası yönetimiyle Üniversiteye verebileceğimizin sözünü vermiştik. O dönem mevcut okulun fakülte için yeterli olacağını ifade ederek, bu teklifimiz olumsuz karşılanmıştı. Bizde belediye olarak gerek arsa, gerekse diğer konularda üzerimize ne düşünüyorsa yaparız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” 

BOSTANCI, “ALAPLI’NIN GÜNDEMİ FAKÜLTE OLMALI”
Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Bostancı ise  Alaplı’nın asıl gündeminin Fakülte olması gerektiğini ifade ederek, “Bu düşünce ile bugün ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığı başta olmak üzere diğer siyasi partilerimize gideceğiz. Onlarında görüş ve önerilerini alacağız. Ardından Ankara’ya gidip, görüşmeler yapacağız.
Alaplı’da şu ana kadar oldukça faydalı görüşmeler oldu. Alaplı’ya 4 yıllık yüksek okul yada Fakülte istiyoruz. Bunu Alaplı halkı olarak yürekten istiyoruz.”