Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, “Alaplı Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) hemen hemen her yeri şantiye alanı, herkes yatırımını tamamlama çalışması içinde. Proje tamamlandığında OSB’de 1500-2000 kişiye iş kapısı açılacak” dedi.

Alaplı TSO tarafından, bünyelerindeki 1. Grup (Gıda) üyelerine, Yılmazlar Düğün Salonu’nda kahvaltılı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, kahvaltı sırasında yaptığı konuşmada, toplantının amacının ilçedeki tüccar ve sanayicilerin sorunlarını dinlemek, önerilerini paylaşmak ve devlet nezdinde çözüm yolları aramak olduğunu söyledi.

Ocak, ülke genelinde olduğu gibi, Alaplı’da da Koronavirüs (Covid-19) salgını süresince üyeler ile bir araya gelemediklerini hatırlatarak, “Bu zor süreci en az hasarla atlatmak için sizlerden aldığımız tüm sorunları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız aracılığı ile Cumhurbaşkanımıza ve ilgili Bakanlara anında ileterek ticaretin durmaması ve sizlerin zarar görmemesi adına ekibimizle birlikte çok çaba sarf ettik” diye konuştu.

Aynı süreçte, üyelerine yönelik, TOBB aracılığı ile sağlanan olanakları hatırlatan Alaplı TSO Başkanı Ocak, yeniden kısıtlama günlerine dönülmemesi için “aşı” olunması ve gerekirse teşvik edilmesi gerektiğini savundu.

OSB’DE İŞLEM TAMAM!

Konuşmasında, Alaplı OSB’de gelinen noktayı da aktaran Ocak, şunları söyledi:

“Şuana kadar arazimizin altyapı çalışmalarını bitirdik yollar elektrik altyapı  doğalgaz hatları Telekom altyapısı hazır ve tüm parsellerimizi yatırımcılarımıza tahsis ettik. Şuan için OSB’de çalışan yani üretime başlayan 4  fabrikamız oldu. Diğer yatırımcılarda hummalı bir şekilde fabrikalarını kurmaya devam ediyor. Alaplı OSB’nin hemen hemen her yeri şantiye alanı herkes yatırımını tamamlama  çalışması içinde. Büyümek isteyen küçük ölçekteki sanayicilerimiz için Alaplı Organize Sanayi Bölgemiz içerisinde 24 adet 3.000 metrekare parseller oluşturduk. Bu alanda da bazı yatırımcılar fabrikalarını inşaa ettiler ve  kısa zaman içerisinde üretime başlayacaklar. Alaplı OSB Projesi tamamlandığında OSB’de 1500-2000 kişiye iş kapısı açılacak.”

Ocak, İlçedeki OSB ve diğer ekonomiye dayalı gelişmelere göre de ilçe esnaf ve iş dünyasının gerekli hazırlığını yapması önerisinde bulundu.

FAKÜLTEYE DOĞRU..!

Alaplı TSO Başkanı Ocak, ilçedeki Alaplı Meslek Yaksek Okulu’nun 9 bölümde eğitim verdiğine dikkat çektiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Alaplı Meslek Yüksek Okulunun, 4 Yıllık Fakülteye dönüşmesi için gerek Rektörümüzle, gerek Bölge Milletvekillerimizle görüştüğümüz her platformda konuşu gündeme getiriyoruz. Fakülte için gerekli altyapılar zaten mevcut. Eğer bu projeyi hayata geçirebildiğimiz takdirde öğrenci sayısı 3500-4000 sayılarına çıkacaktır. Bu da bacasız sanayidir. Gelen öğrenciler Alaplı ya ciddi anlamda katkı sağlayacaklardır. Bu konuda top yekun Alaplımız’ın kurum kuruluşlarıyla sivil toplum örgütleri Tüccar ve Sanayicileri ile birlikte hareket etmemiz gerekiyor.”

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, bölgenin turizme yönelik yatırımlarının da bulunduğunun altını çizerek, İlçeye bağlı Gümeli Beldesindeki Bacaklıyayla ve Bölüklü Yaylanın ile 4000 Yıllık olduğu belirlenen “Anıt Ağaç”ın turizme kazandırılmasını Alaplı TSO olarak önemsediklerini, çalışmalara, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın da destek verdiğini belirtti.

Alaplı’da halen Ziraat Bankası, İş Bankası ve Vakıfbank şubelerinin bulunduğunu hatırlatan Ocak, Halk Bankası Şubesi’nin açılma çalışmalarının da hızla ilerlediğini sözlerine ekledi.

Programda, Alaplı TSO Akademik Danışmanı Doç. Dr Ferdi Kesikoğlu da, slayt eşliğinde, “Göstergelerle Zonguldak Ekonomisi” baylıklı sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya, Alaplı TSO Meclis Başkanı Nedim Kaplancan, TSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, İş Bankası ile Vakıfbank Şube müdürleri ile TSO 1. Grup üyeleri katıldı.