Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, kar yağışının yolu kapatmasından dolayı Gümeli Bölüklü Yaylası’nda mahsur kalan 16 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. 
Hafta sonu gezmek için gittikleri Gümeli Bölüklü Yaylası’’ndan, yolun kar yağışı nedeniyle kapanmasından dolayı geri dönüş yapamayan ve yardım talebinde bulunan 16 kişiyi kurtarmak için yolu açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 
Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Özel İdaresi ekiplerinin, Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Arama Kurtarma ekibinin de katılımıyla, dün hava muhalefeti nedeniyle tamamlanamayan yayla yolunu açma çalışmalarına bugün de devam ettiğini, kısa süre içerisinde mahsur kalan vatandaşlara ulaşılmasının planlandığını ifade etti. 
Kaymakam Vedat Yılmaz, mahsur kalan kişilerle sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Alaplı ilçesinden biri çocuk üç kişilik bir aile, Ereğli ve Alaplı ilçesi ile Düzce ilinden iki grup olmak üzere, birbirinden ayrı üç grup, arazi araçlarıyla  gezmek için gittikleri Gümeli Bölüklü Yaylası’’ndan, kar yolu kapattığı için geri dönememişler. Şu anda yayla evlerinde kalıyorlar ve sağlıkları iyi. Konuyu yakından takip ediyoruz ve kendileriyle cep telefonu vasıtasıyla sürekli iletişim halindeyiz. Bugünlük yiyecek, giyecek ve yakacak sıkıntıları yok. İş makinesiyle birlikte ,arama kurtarma ekipleri yolu açma çalışmasına başladı. Arama kurtarma ekibimizin, Gümeli belde merkezinden yaklaşık 11 kilometre olan yaylaya ulaşmasına 2 kilometre  kaldı. Bu gece yada en geç yarın sabaha kadar yolu açıp, mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşmış olacağız. Şu an itibarıyla ciddi bir sıkıntı yok. “