ÖZEL RÖPORTAJ

Aslen Trabzonlu, doğma büyüme Zonguldaklı olan 31 yaşındaki Melih Bektaş, dünyayı gezmek için 10 yıldır yaptığı polislik mesleğinden istifa etti.

Zonguldak'ta yaşayan Melih Bektaş, 10 yıl önce çok sevdiği polislik mesleğinde göreve başladı. İlk görev yeri olan Sakarya Karasu ilçesinde çalışmaya başlayan Bektaş'ın dünyayı gezme ve seyahat merakı mesleğinin önüne geçti. Bektaş, çok sevse de hayallerini gerçekleştirmek için hayatının en önemli kararını verdi ve istifa etti.

Bugüne kadar Türkiye'nin birçok bölgesini gezen ve 8 ülkeye seyahat eden Bektaş, bundan sonraki hedeflerini ve planlarını, hikayesinin nasıl başladığını Z HABER muhabiri Melisa Sapaz’a anlattı.

CHP’de ses kayıtları! CHP’de ses kayıtları!

İşte o röportaj:

SEYEHAT ETME TUTKUNUZ NASIL BAŞLADI?

"Doğma büyüme Zonguldaklıyım, fakat görevimi Sakarya’da yapıyordum. Mesleğimden yana bir sıkıntım yoktu, görev yerimde çok rahattım, kendi isteğim ile girmiştim. Sakarya’nın Karasu ilçesinde denize bakan bir evim vardı, her şeyim vardı. Yani insanlar bu rahatlığı bırakıp neden böyle bir şey yaptın diyorlar. Hayat bir yolculuk, bende yolcuyum. Kendimi buldum. Zaten Youtube için Türkiye’de gezdiğim yerlerin videolarını çekip Youtube kanalıma yüklüyordum. Keyif almaya başladım bu işten. Daha sonra Couchsurfing diye bir uygulama var, o uygulama üzerinden yabancı misafirleri evimde ağırlamaya başladım. Yabancı insanlarla tanıştıkça, dertlerinin ev araba almak olmadığını, hayatın tadını çıkardıklarını farklı ve güzel bir yaşantıları olduğunu fark ettim. Sonra neden olmasın dedim ve bu yolculuğa çıktım. Mesleğimden bir senelik ücretli izin istedim, normal hakkımız bir sene ama bana 3 ay verildi o 3 aylık süreçte ilk olarak Güney Amerika’yı gezdim."

GİTTİĞİNİZ ÜLKELERDE NEREDE KALIYORSUNUZ? MADDİ HARCAMALARINIZ NASIL OLUYOR?

"Gittiğim yerlerde Konaklama olarak, çadır kullanıyorum ya da bahsettiğim uygulama ile bende yabancılara misafir oluyorum. Evinde kaldığım insanların internetini kullanıyorum, iletişimimi de o şekilde sağlıyorum. Ulaşım olarak otobüs veya otostop kullanıyorum. Geriye bir tek beslenmek kalıyor, ona harcama yapıyorum. Bu arada kendime ekonomik katkı sağlayacak bir şey öğrendim bu yolculuklarda, Curo çalmayı öğrendim. Sokaklarda Cura enstrümanını çalarak gittiğim ülkelerde biraz da olsa kendime ekonomik katkı sağladım."

BAŞINIZA BİR ŞEY GELMESİNDEN KORKMUYOR MUSUNUZ?

"Kimse ölmek istemez, hepimiz ölümden korkarız. Mesele aslında ölümü kabul etmek. Ölüm bir kavuşma. Sevdiğimiz insanların bile ölümünü kabul etmek zorunda kalıyoruz. Bazen sevgi bile öldürür insanı, sevgi bile öldürücü seviyeye gelebilir. Yani kısacası korkuyorum dersem yalan olur. Yolculuğa çıkmak için, yola inanmak gerekiyor, ben inanarak bir yola çıktım ve buna devam edeceğim."

MESLEĞİNİZİ BIRAKTIĞINIZ İÇİN PİŞMAN MISINIZ? VE ÇEVRENİZDEN TEPKİ ALIYOR MUSUNUZ? "Mesleğimi bıraktığım için pişman değilim. Daha önce de söylediğim gibi hayat bir yolculuk ve bende bir yolcuyum. Ben gitsem de gitmesem de hayat yolculuğu her zaman devam edecek. Çektiğim videolardan dolayı sosyal medya hesaplarımda takipçilerim arttı, bazen insanlardan çok acımasız mesajlar geliyor, bazen de çok iyi mesajlar. Tepki vermiyorum, saygı duyuyorum. Hayallerimin peşinden koşmaya devam ediyorum."

BİR SONRAKİ DURAĞINIZ NERESİ?

"31 Ekim günü Hindistan’a uçacağım, 3 ay orada kalacağım. Asya ülkelerini gezmeyi planlıyorum. Ondan sonra ki ilk hedefim Everest Dağ’ı olacak."

Haber- Melisa Sapaz

Editör: Melisa Sapaz