Zonguldak’ta yaşayan ve ya misafir olan herkesin bu mekana uğrayıp unutulmaz lezzetleri tattığı bir küçük, şirin işletmedir “Galatalı Restoran”…
Baba Ahmet Galatalı’nın kurduğu mekanı daha sonra oğulları Erol ve Gürol Galatalı yıllarca sürdürdü. Gazipaşa Caddesi’ndeki küçük ve şirin lokanta, köftesi, piyazı ve çeşit yemekleriyle bugün daha la konuşuluyor.
Erol Galatalı şimdi İstanbul’da yaşıyor, Galatalı mekan için paylaşılan yorumları derleyip sunuyoruz…

Veli Keskin:
“Bir zamanlar Galatalı Erol abi vardı küçük lokantasında bence harikalar yaratan. Zonguldak’ta tek yemek yenilecek lokanta idi. Erol abi nerede neler yapar haberi olan var mı?”
Kulakları çınlasın Erol abi normal yemek yapmazdı... O bir bakardık kara lahana yapmış, bir bakardık hamsi yapmış, kuymak yapmış. Yani Erol abi başka bir şey yapardı... Hiç porsiyon yediğimi hatırlamam vermezdi zaten… Tüm tencerelerden az az tattırır ve bundan acayip keyif alırdı. İşini severdi. Bizde onu severdik…
Günün çorbası, karalahana, hamsi pilaki ve hatırlayamadığım pek çok ev yemeği olurdu ve o güzel insan hepsini tattırmadan çıkartmazdı lokantadan. Dediğim gibi hep az az yerdik. Güzel günlerdi be…”

Güven Olay:
“Galatalı Erol’ un köfte ve piyazını unutmak mümkün mü?”

Tülin Papila:
Yazları Didim’de yaşıyor.

M.Bedri Beşiroglu:
İstanbul Kadıköy de yaşıyor geçen sene görüştük....

Hakan Özçep:
İstanbul’u. dolaş öyle bir mekan bulamazsın. Tamamı sanayi yemekleri.

Mensur Aydın:
Evet Galatalı köfte salonu Gazipaşa Caddesinde herkesin mutlaka köfte piyaz yediği Erol ve Gürol abilerimin işlettiği güzel mekandı.

Altuğ Galatalı:
Babam Erol Galatalı’nın tüm eski dostlara arayan soran ve hatır soranlara çok selamları var.

Sinem Bakkaloğlu:
Hatırlanmak çok güzel babam kışın İstanbul da yazın ise Didim de ailecek sevgilerimizi babamın da selamını iletiyorum sağlıkla kalmak dileğiyle.

Rıza Yiğit Köktürk:
Zonguldak süper ligdeyken çok gitmiştik oraya stad yolu üzerinde çok meşhur yerdi.

Hasan Eskikan:
Ben Erol’u ve kardeşi Gürol’u rahmetli annesini babasını tanırım, Anne çok güzel köfte yapardı, Zonguldak’ın kalontor kesimi orada yer ve içerdi, bir kaç kerede ben mekanda bulundum, ölenlere rahmet Erol'a ve kardeşi Gürol’a sağlıklar dilerim.