Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsüyle ilgili yaptığı basın açıklamasında, Covid-19 hastalığıyla ilgili mücadelemize milletimizle kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi. Yeni alınan kararları açıklayan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
" Dünyanın tamamını etkisi altına alan covid-19 hastalığı giderek yaygınlaşıyor ve giderek daha fazla can alıyor. Ülkemizde de maalesef 92 can kaybı vardır. Dünyada 600 bin hasta sayısı 27 bin ölü sayısı yakalaştığı büyük felaket bizi de etkilemiştir. 42 hastamız iyileşti. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hiçbir musibetin bizim gücümüzden büyük olmadığı inancıyla mücadelemiz kararlılıkla sürdürüyoruz.  Daha fazla fedakarlık yapacak döneme girdik. Şu hususları asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Rehavete kapılmayacağız çünkü karşımızdaki tehdit çok ciddidir. Paniğe asla kapılmayacağız. çünkü sağlam bir mücadele yürütüyoruz. Bir yandan devlet olarak tedbirleri alacağız vatandaşlarımızı da bireysel tedbirleri alacak."
İŞTE YENİ KARARLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilim kurulunun tavsiyelerinin ardından alınan yeni kararları açıkladı. Kararlar şöyle: 
"Bugüne kadar sağlıktan eğitime, ekonomiden ulaşıma tüm alanlarda aldığımız tedbirlerin gerisinde hep bu amaç vardır. Aldığımız yeni tedbir paketini hayata geçirmeyi kararlaştırdık.

1- Şehirlerarası seyahatler valilik iznini bağlanmıştır.
2- Özel sektörde de esnek çalışma sistemine geçilecektir.
3- Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacaktır.
4- Piknik alanları, ormanlar hafta sonları kapalı olacak, hafta içi de buralarda toplu olarak bir arada bulunulmayacak.
5- Askerlerimiz kontrollü olarak celp ve terhis uygulamasına tabii tutulacak.
6- Yurt dışına uçuşlar sona erdirilmiştir.
7- Bütün illerimizde pandemi kurulu oluşturulacak.
Bu tedbirlerin başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi büyükşehirlerimiz olmak üzere 30 büyük şehrimizin tamamında uygulaması titizlikle uygulanacaktır."