2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Zonguldak temsilcileri Valilik'te 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Zonguldak temsilcileri Valilik'te

Türkiye'nin 81 ilinde bulunan 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi, Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya kadar geniş bir yelpazede 11 farklı eğitim sunuyor. 7 Şubat'ta başlayan ve yeni öğrencilerini bekleyen Deneyap Teknoloji Atölyeleri için son başvuru tarihi 25 Mart 2024'e uzatıldı.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, gençlerin geleceğin mühendisleri, teknoloji girişimcileri ve liderleri olmalarını hedefliyor. Bu amaçla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışmasıyla hayata geçirilen atölyelerde, bugüne kadar 15 bin 910 öğrenci eğitim aldı ve 2 bin 700 öğrenci mezun oldu.
Deneyap Teknoloji Atölyelerine başvurmak isteyen adaylar, E-Sınav, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama, ve Uygulama Sınavı olmak üzere üç aşamadan geçiyor. Başvurular www.deneyap.org ve www.t3kys.com adreslerinden yapılabilirken, adaylar başvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi üzerinden takip edilebilecek.
Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim görmek isteyenler için 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrencilerden E-Sınav için başvurular alınacak.

Editör: Tuğçe Atalar