Zonguldak judo takımına 3 şampiyonluk birden! Zonguldak judo takımına 3 şampiyonluk birden!
2022 yılında Av. Buğra Yıldız, Özdem Akyüz, Aziz Ertin, Murat Yılmaz, Tahir Gebeş, Ertan Demircan, Bahar Aktaş ve Tülay Yıldırım tarafından Voleybol sporunu Çaycuma ve genelinde yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere voleybol sevgisini aşılamak amacıyla kurulan Çaycuma Spor Olsun SK, bu amaçla 2 yıldır voleybol alanındaki faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.
Kulüp, 2023 yılı Mart ayında TVF Erkekler Bölgesel Ligi’ne katılım sağlayarak ilk tur gruplarında elenmiş, devamında 9-11 Haziran 2023 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen TVF Veteranlar Şampiyonası’na 35+ kategorisinde katılarak Çaycuma’yı temsil etti. Çaycuma’da ilkleri gerçekleştiren Spor Olsun Kulübü, 2023/2024 sezonuna da A takım seviyesinde 2. Lige yükselme parolasıyla başladı.
Öğrencilerden ve ilçenin çeşitli kurum ve kuruluşlarında görev yapan voleybola gönül vermiş kişilerden oluşan kadrosuna yaptığı sınırlı takviyelerle yola çıkan kulüp, Zonguldak’ta organize edilen ilk tur grup müsabakalarını lider bitirerek final gruplarına katılmaya hak kazandı. 4-5 Mayıs tarihlerinde Karabük’te düzenlenen 2. lige yükselme final maçlarında Karabük Yurdum Gençlik Spor ve Samsun Voleybol Spor ile aynı grupta mücadele eden Çaycuma Spor Olsun SK, müsabakalar sonucunda final grubunu da lider bitirerek TVF Erkekler 2. Ligi’ne katılma hakkını elde etti.
Çaycuma tarihinde ilk kez bir voleybol takımının 2. ligde mücadele edeceğini, en son 24 yıl önce futbol branşında Çaycumaspor’un 3. ligde mücadele ettiğini, o günden bu yana ilk kez bir kulübün profesyonel ligde oynayacağını, dolayısıyla Çaycuma halkının önümüzdeki sezon takımlarına sahip çıkacağından emin olduğunu ifade eden kulüp başkanı Buğra Yıldız, bundan sonraki hedeflerinin kulübü 2. ligde kalıcı hale getirmek olduğunu, bir an evvel altyapı çalışmalarına başlayacaklarını, ilerleyen süreçte de A takım kadrosuna kendi yetiştirdikleri oyuncuları monte ederek yollarına devam edeceklerini ifade etti.
Editör: Şeyma Kaya